Agirî'de korucu terörü: 2 yaralı

Agirî'nin Giyadin (Diyadin) ilçesinde bir köye saldıran korucular, 2 kişiyi yaraladı. Köyde gerginlik devam ederken, köye giriş çıkışlara 'yasak' getirildi.

KORUCULAR SALDIRDI

Agirî Giyadin'e bağlı Bazirgan (Yukarı Satıcılar) köyünde birçok defa halka saldıran korucular bu defa da aralarında uzun süredir gerginlik olan bir aileyi hedef aldı. Korucuların köy arazisine çökmek istemesi nedeniyle iki yıl önce başlayan husumet nedeniyle  korucular daha önce köyü basıp birçok evi ateşe verirken, halka saldırdı. Saldırılara rağmen köylüler arazilerini terk etmedi. Bunun üzerine korucular, sabah saatlerinde yine köye saldırdı. Köylülerin de karşılık vermesi üzerine başlayan kavgada silah kullanan korucular birisi kadın iki kişiyi ağır yaraladı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadını Ağrı Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı ancak durumunun ağır olması nedeniyle Erzurum'a sevk edildi. Diğer yaralının tedavisine ise Ağrı Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor.

Köyde gerginlik devam ederken köye giriş çıkışlar 'yasaklandı.' Korucuların gözaltına alınıp alınmadığına ilişkin henüz bilgi edinilemedi.