AKP'li başkandan saat koleksiyonu

İki dönemdir Bitis Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtulan Nesrullah Tanğlay, belediyedeki satış ve borçların ardından şimdi de milyonlarca liralık saatleriyle gündemde.

BİTLİS'TE YOLSUZLUK

AKP’li Bitlis Belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, taktığı milyonluk ultra lüks saatleriyle gündemde. 

Belediyeye ait mülklerin satışı ve belediye borçlarıyla anılan Tanğlay’ın lüks saat koleksiyonunda bulunan sadece iki saatin ikinci el fiyatları, 10 milyon TL’yi aşıyor. Bu saatlerden birinin modeli, Patek Philippe Nautilus 5711/1A-010. Bu saatin sadece ikinci el fiyatı 183 bin 98 euroya kadar çıkabiliyor. Güncel kurla hesaplandığında bu fiyat 6 milyon 889 bin 273 TL’ye ulaşıyor. AKP’li Tanğlay’ın taktığı bir diğer lüks saat markası ise Ulysse Nardin. Bu marka birçok modelinde fiyatları, talep üzerinden belirliyor olsa da satışta olan modellerinin fiyatı, 90 bin 100 dolara kadar çıkabiliyor. Bu da güncel kurla 3 milyon 110 bin 709 bin TL’ye denk geliyor.

TAŞIMA OYLARLA BELEDİYEYİ GASP ETMİŞTİ

Tanğlay, 31 Mart seçimlerinde 198 oy farkla belediyeyi kazanmıştı. Ancak seçimler, kentte getirilen “taşımalı seçmen” ve geçersiz sayılan 2 bin 18 oylara ilişkin itirazların reddedilmesi nedeniyle tartışmalı bir boyuta gelmişti.

BORÇ YÜKÜ VE USULSÜZ SATIŞLAR 

Daha önceki dönemde de belediye başkanlığı yapan Tanğlay, belediyeye ait taşınmazların AKP’li isimlere satılmasıyla sık sık gündeme gelmişti. 2019-2021 yılları arasındaki dört yıllık süreçte belediyenin 98 ayrı taşınmazı, 21 milyon 242 bin TL ile satıldı. Bu satışlardan belediyeye herhangi bir gelir sağlanmadı. Söz konusu miktarın neredeyse tamamı belediyenin borçlarına karşılık mahsuplaştırdı. Belediyenin 2022'deki borç stoku yasal limiti, 124 milyon iken yıl sonunda toplum borcu 295 milyon TL’ye ulaşmıştı. 2023'teki borçlanmalarla birlikte belediyenin mevcut borç miktarının ise 500 milyonu geçtiği belirtiliyor.