AKP’li ve koruculara silah ruhsatı dağıtılmaya başlandı

AKP/Saray’ın ülkede yürütmüş olduğu kirli savaş politikaları kapsamında medyada da yer alan “AkSilahlanma” çağrısı ardından Kürdistan’da AKP’li ve koruculara silah ruhsatı verilmeye başlandı.

AKP/Saray rejiminin Kürt düşmanlığı üzerinden yürüttüğü kirli savaş politikaları kapsamında geçici köy korucularına silah ruhsatı verilmeye başlandı. Kürdistan’da resmi ve gayri resmi olarak koruculuk yapan kişilere daha önce yasal olarak belirlenen alanın dışında silah taşımasını serbest hale getirecek. AKP’lilerin silah ruhsatı almasını kolaylaştıran ve silahlandıran AKP/Saray rejiminin getirdiği uygulama ile önünü açtığı silah taşıma ruhsatı korucu ve AKP’liler, artık çok rahat bir şekilde silah ruhsatı edinebiliyor ve sivil halk içerisinde belde silahlar ile gezebiliyor. Edinilen bilgilere göre; Urfa ve Adıyaman’da korucu ve AKP’liler tarafından silah ruhsatı almaya dönük başvurular çoğaldı.

AKP’LİLER VE KORUCULAR GİZLİDEN GİZLİYE SİLAHLANDIRILIYOR

Kendi yandaş ve ajanlaştırdığı kişilere toplum içerisinde silah taşıma serbestisi getiren AKP/Saray rejimi, bu şekilde kendi yandaşlarını da gizliden gizliye silahlandırıyor. Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çağrıların ardından, AKP/Saray rejimi kendi yandaş ve ajanlaştırdığı kişilere toplum içerisinde silah taşıma serbestisini getirmeye dönük kolaylıklar da sağlamaya başladı. Medyaya da “AkSilahlanma” diye yansıyan haberlerin ardından AKP’li ve korucuların zaman kaybetmeden silah ruhsatı alma girişimleri arttı. Bir bir silah ruhsatı verilen AKP’lilerin gizliden gizliye silahlandığı öğrenildi.

KÜRDİSTAN’DA 100 BİNİN ÜZERİNDE KORUCU VAR

AKP/Saray rejiminin bu doğrultuda ön hazırlığı da geçtiğimiz yıl Kürdistan’da alımı yapılan ve resmi olarak 5 bin olarak açıklanan ama gayri resmi alımlar ile 7 bin ile 10 bin arasında olan korucu alımı üzerinden yaptığı belirtiliyor. Resmi rakamlara göre; 53 bin olan ve resmi olmayan geçici ile gönüllü olarak adlandırılan 40 binin üzerindeki korucuyla beraber sayıları yaklaşık 100 bini aşan korucunun bu bağlamda AKP/Saray’ın kirli savaş konseptinde bizzat yer alacak. 1985’te Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne karşı hayata geçirilen koruculuk sisteminde yer alan kişiler, idari bakımdan kaymakamlıklar ve mesleki bakımdan ise Jandarma Bölük Komutanı'nın emir ve komutası altında.

SİLAHLANAN AKP’Lİ VE KORUCULAR ÜZERİNDEN HALKI SİNDİRECEKLER

Devletin mülki amiri ve jandarma üzerinden koordinesi yapılan korucular ile birlikte AKP’lilerin silahlanmasını sağlayan ruhsatlandırma ile sivil halk için açık bir tehdit oluşturan AKP/Saray rejimi bununla artıracağı zulüm ve baskı politikasıyla ile muhalifleri sindirmeyi amaçlıyor. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) koruculuk sistemine yönelik raporuna göre; 1990'dan bu yana 183 kişi köy korucuları tarafından öldürüldü, 259 kişi yaralandı. Mayıs 2009'da Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliamın zanlısı Mehmet Çelebi, 17 yıl boyunca koruculuk yaptığını ve iki faili meçhul cinayete tanıklık ettiğini belirttiği ifadeleri dava dosyasında yer aldı. Aynı zamanda bugüne kadar korucu kimliğiyle Kürdistan’da silah, uyuşturucu gibi kaçakçılık yapıldığı da bilinen bir gerçek.