AKP'li Yıldırım'dan önce rüşvet teklifi, sonra tehdit

Çaldıran Belediyesi eski Başkanı AKP'li Ferman Yıldırım, kaçak yapılaşmayı durdurmak için çalışma yürüten Çaldıran Belediyesi yetkililerine rüşvet teklif etti. Teklifinin reddedilmesi üzerine ise Yıldırım tehdide başvurdu.

Van'ın Çaldıran ilçesinde bir süredir kaçak yapılaşmayla mücadele eden Çaldıran Belediyesi İmar Müdürü S.Ç., bu sabah saatlerinde kaçak olduğu tespit edilen binaları mühürlemek için harekete geçti. Ancak bu sırada kaçak yapılaşmanın içinde bulunan Çaldıran Belediyesi eski Başkanı ve 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı olan Ferman Yıldırım, yanına aldığı bazı kişilerle İmar Müdürü S.Ç.'yi tehdit etti.
"Ne kadar rüşvet istiyorsunuz, söyleyin, bu parayı verelim ve binaları mühürlemekten vazgeçin" diyen Yıldırım, belediye personelinin buna tepki göstermesi üzerine tehditler yağdırmaya başladı.
İmar Müdürü S.Ç., Çaldıran Savcılığı'na başvurarak Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. 

SEÇİMLERDE HEZİMETE UĞRAMIŞTI

AKP'li Yıldırım bir süredir DBP'li belediye aleyhine ilçede karalama kampanyası yürütüyor. Yıldırım, "Belediye size haksızlık yapıyor, işlerinizi yapmanızı engelleyerek size zulmediyorlar. Gidin yargıya başvurun. Biz iktidar olarak arkanızdayız" şeklinde propaganda yürütüyor.

Ferman Yıldırım, DBP karşısında AKP adayı olarak çıktığı 2014 seçimlerinde hezimete uğramıştı. Yıldırım'ın seçimlerden önce halka silah çekmesi de gündemde uzun süre yer almıştı.