Amaçları sadece Girê Bahar ve Sergelê değil

Türk devletinin Girê Bahar ve Sergelê’ye yaptığı saldırılar Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal planının en önemli kısmıdır. Zira bu alanlar, Başûrê Kurdistan’ın şehir ve kasabalarının kapısını açıyor.

İŞGAL SALDIRILARI VE İHANET

İşgalci Türk devletinin Şehîd Delîl Zagros bölgesinde Girê Bahar’a yönelik saldırısıyla birlikte Başûr’un tüm bölgelerine eş zamanlı işgal operasyonları başlatıldı. 3 Temmuz gecesi saat 21.00’da Irak güçleri, KDP ve Türk işgal güçlerinin oluşturduğu bu üçlü ittifak, üç taraftan yoğun hava bombardımanlarıyla Girê Bahar'a saldırı girişiminde bulundu. Sadece Girê Bahar değil, zırhlı konvoylarla Sergelê’nin de işgal edilmesi hedefleniyor.

Saldırılara karşı elleri tetikte bekleyen gerilla güçleri, düşmana etkili cevaplar vererek işgal planlarını boşa çıkarıyor.

Türk devleti Başûrê Kurdistan topraklarına yönelik bu saldırılarla ne amaçlıyor? Türk devletinin planları karşısında Barzani’nin tavrı Başûr haritasında ne gibi değişiklikler yaratacak?

Türk devleti, PKK ile mücadele adı altında işgal saldırılarıyla Başûrê Kurdistan topraklarının tamamını kontrol altına almaya, böylelikle kendi sınırlarına dahil etmeye çalışıyor. Bu, onların işgal projelerinin ilk adımını temsil ediyor. Dolayısıyla Girê Bahar ve Sergelê’ye yapılan saldırılar, bu işgal planının en önemli kısmıdır. Zira bu alanlar, Başûrê Kurdistan'ın şehir ve kasabalarının kapısını açıyor. İşgalci ve sömürgeci Türk devleti şu an her ne kadar köylere ve beldelere kısmen girmiş ve kendisine halkı kontrol altına alma hakkı verilmiş olsa da asıl amaçları daha derindir.

AMAÇ BAŞÛR TOPRAKLARININ İLHAK EDİLMESİ

Türk devleti hedefindeki ilk noktaya ulaşırsa, yani bölgeyi coğrafi olarak kontrol altına almayı başarırsa, nüfusu Kürt olan yerleri Türk şovenizmi ile tersine çevirmeyi amaçlıyor. Böyle bir şeyin yaşanması halinde demografik değişimlerle birlikte Başûrê Kurdistan halkı, Saddam dönemindeki göç sürecine geri dönecektir. Hedef, Kürtlerin yerine Türk nüfusunun ve çetelerin yerleştirilmesi olacaktır. Böylece Başûrê Kurdistan coğrafyası bir çete saldırısından geçecek ve mevcut varlığını yitirecektir. Başûrê Kurdistan’ın dağları binlerce gerilla ve pêşmergenin kanıyla böyle muhteşem ve güzel hale geldi. Başûr halkı onlarca kez yıkıntılarla karşı karşıya gelse de yeniden inşasını gerçekleştirip varlığını sürdürmeye çalıştı. Birçok kez Saddam'ın zalim askerleri tarafından evleri yıkıldığı için göç yollarına da düştüler.

O topraklarda yüzlerce çocuk, genç, baba, anne katliama uğradı. Ayrıca Özgürlük Gerillaları, 30 yılı aşkın süredir bu toprakları canları pahasına Türk işgalinden koruyor ve bölge halkının yaşamının huzurlu geçmesini sağlıyor. Binbir acı ve bedellerle kazanılan topraklar, Barzani Ailesi eliyle ikinci bir Saddam'a peşkeş çekiliyor. Bir tarafta Kurdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden gerilla güçleri var, diğer tarafta Kurdistan’ın iradesini teslim etme çabası içerisinde olan Barzani Ailesi var. Başûr halkı özgürlüğüne sahip mi çıkacak yoksa kaderini Barzani Ailesine mi teslim edecek? Ve Erdoğan şahsında başlarını ikinci bir Saddam'ın bıçağının altına mı koyacaklar? Gerilla güçleri ilk dakikadan itibaren etkili taktik ve yöntemlerle işgalcilere nasıl karşılık vereceklerini biliyor.

Güçlü eylemler düzenleyerek işgalcileri gerillaların bulunmadığı alanlara çekilmek zorunda bıraktı. Düşmana yönelik bu tür güçlü eylemler, şimdiden Medya Savunma Alanları’na yayıldı. Girê Bahar ve Sergelê bölgesinde bulunan gerilla güçleri Türk ordusunun her adımını doğru bir şekilde analiz ediyor ve ona göre bir mücadele tarzı geliştiriyor. Dolayısıyla kendilerini böyle bir savaşa çoktan hazırladılar. Palaskalarını kurşunlarla, yüreklerini ise topraklarına, Önder Apo’ya ve şehitlere olan bağlılıklarıyla doldurdular. Bulundukları alanın ne kadar stratejik önemde olduğunun farkındalar. Bunun için eşsiz bir mücadele sergiliyor ve Başûr topraklarını savunuyorlar. Barzani Ailesinin ihanetinden dolayı Başûr halkına bir kez daha katliamlarla karşı karşıya gelmelerini engelliyorlar.

BAŞÛR HALKI KATLEDİLDİĞİNDE BARZANİ AİLESİ AMERİKA’DA OLACAKTIR

Başûr halkı, Barzani Ailesine ve işgalci Türk devletine karşı tepkilerini ortaya koyarak bölgedeki savaşın gidişatına önemli etkilerde bulunabilir. Gerilla mücadelesi Başûr halkının doğru tavır ve duruşlarıyla başarıya daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Başûr halkı şu anda Girê Bahar’da yapılan fedakarlığı görmeli, buna karşı elini yüreğine ve vicdanına koymalı. Barzani Ailesinin gerçekliğini net bir şekilde görmeli ve Kurdistan topraklarını onların eline bırakmamalı. Bu toprakların sahibi Kurdistan halkıdır, onun özgürlüğü için mücadele eden savaşçılarıdır.

Her şeyden önce Başûr Kurdistan halkının şu öngörüyü hissetmesi ve görmesi gerekiyor: Barzani Ailesi Başûr topraklarını Osmanlılara satacak ve bu paraları Amerika bankasındaki paralarına ekleyecektir.  Türk devleti Başûr halkına hakaret ettiğinde, onları katlettiğinde, topraklarını işgal ettiğinde Barzani Ailesi soluğu Washington ve New York'taki özel saraylarında, konaklarında, şirket ve fabrikalarında alacaktır. Özgürlük Gerillaları elbette bunların yaşanmaması için Kurdistan'ın her dağında zorlu koşullarda direniyor, savaşıyor. Başûr halkı bu mücadelenin başarıyla sonuçlanması için, varlığını korumak için gerillalarına destek vermeli ve mücadelesini büyütmelidir.