Amed’de 1 Eylül mitingine çağrı: Tecride karşı alanlara!

Amed’de yapılacak 1 Eylül mitingine çağıran DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya ve Abbas Şahin, "Tecride ve savaş politikalarına karşı alanlara" mesajını verdi.

MİTİNGE ÇAĞRI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed il eşbaşkanları Gülşen Özer ile Abbas Şahin, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. DEM Parti Amed İl Örgütü binasında gerçekleştirilen açıklamaya, milletvekilleri Adalet Kaya ve Sevilay Çelenk de katıldı.

'TECRİDİ KIRMALIYIZ'

İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Kurdistan coğrafyasındaki işgal saldırılarına dikkat çekerek, ülkenin en büyük ihtiyacının barış olduğunu kaydetti. Şahin, “Bu ülkenin savaşa değil barışa ihtiyacı var. Bu iktidar ve yandaşı bu politikaları uygulayarak ırkçılık söylemleriyle toplumsal yapıları, halkları karşı karşıya getirip kendi beka sorununu ortadan kaldırmak istiyor” dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Şahin, “Onurlu barış taraflarıyla olur. Bu tecrit toplumun her alanına yansımaktadır. Biz bu tecridi reddediyoruz. Bu toplum tecrit baskı altında tutularak yönetilemez. Bu kadar baskının olduğu ortamda barış elzemdir. Toplumsal barış için ve Kürt sorununun çözümü için tecridi kıralım. Bunun için yarın yapacağımızı yürüyüşe herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE, BÜTÇESİNİ KÜRDE BOMBA İÇİN HARCIYOR'

DEM Partili Adalet Kaya da Türkiye’nin son 9 yılda savaşa harcadığı bütçede yüzde 60’lık bir artış olduğunu aktardı. Adalet Kaya, “Savaşın yansımaları olan şiddet her alanda artarken, ne yazık ki eğitime, sağlığa bütçe ayırmayan devlet Kürtlere bomba yağdırmaya bütçe bulabiliyor. İsrail, Gazze’de güvenli alanları bombalarken, yurttaşlar İsrail karşıtı eylem yaptığı için gözaltına alınıyor. Türkiye’nin ikiyüzlü tutumunu görmek gerekiyor. Türkiye dünyadaki savaşlarda arabuluculuk rolünü üstleniyor. Kurdistan’da ise köyleri işgal etmesi, Rojava’da ve bölgemizde savaş politikalarına hız vermiş olması ne kadar ikiyüzlü bir politika yürüttüğünü gösteriyor. Bu coğrafyada barışı sağlamak mümkün ve biz bunun mücadelesini veriyoruz. 1 Eylül toplumun her kesimine barışın sesini duyurmanın fırsatıdır. Barışın baş müzakerecisi Abdullah Öcalan’dır” dedi.
Tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade eden Adalet Kaya, “1 Eylül hem Kurdistan’da hem de tüm dünyada barışın ilk adımı olsun. Talebimizi hep birlikte yükseltelim. Türkiye bu çatışmaları değiştirebilecek bir zemine gelmek zorunda ve biz bunu sağlayacak güçteyiz” ifadelerini kullandı.  

Adalet Kaya, Amed halkını yarın AZC Plaza önünden Şêx Seîd Meydanı’na kadar gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.