GÖRÜNTÜLÜ

Amed’de on binler radikal demokrasi için bir araya geldi

Amed’de HDP tarafından “Darbelere karşı radikal demokrasi” şiarıyla düzenlenen mitinge on binler akıyor. Miting HDP Eşbaşkanı ve İmralı Heyeti’nin gelişiyle başlayacak.

Amed’te on binlerin katılımıyla “Darbelere karşı radikal demokrasi” şiarıyla düzenlenen miting başlıyor. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İmralı Heyeti'nden Sırrı Süreyya Önder'in de katılımıyla Amed İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge 7’den 70’e herkes katıldı. Meydanda, "Demokrasiye sahip çıkıyorum darbeye direniyorum", "Emeğime sahip çıkıyorum darbeye karşı çıkıyorum", "İrademe sahip çıkıyorum darbeye direniyorum", "Bu hal ile OHAL ile demokrasi gelmez", "PKK halktır halk burada" yazılı pankartlarının yanı sıra DBP ve HDP flamaları alanlara asıldı. Mitinge DTK Eşbaşkanları, KJA aktivistleri, HDP Amed milletvekilleri, STK'lar, Barış Anneleri Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, TUHAD-DER, MEYA-DER, GÖÇ-DER, Kurdi-Der, 78'ler Derneği, HDP, DBP il, ilçe yöneticileri ve on binlerce kişi katıldı.

Büyük bir coşkunun hakim olduğu mitingde sık sık "Bijî Serok Apo", "Gençlik Aponun fedaisidir", "Disa disa serhildan Seroke me Öcalan", "Direne direne kazanacağız", "Öcalansız yaşamı başınıza yıkarız", "Bê Serok jiyan nabê" sloganları atıldı. Miting öz yönetim alanlarında verdikleri özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına durulan saygı duruşu ile başladı. Ardından tertip komitesi adına yapılan açılış konuşması ile miting başladı.

Saygı duruşunun ardından tertip komitesi adına Abbas Ercan bir konuşma yaptı.

Miting, DBP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, İmralı Heyeti üyesi ve sözcüsü HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve son olarak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın yapacağı konuşmalar ile sürecek. 

...