Amedlilere Sur için çağrı: Herkes saat 18:00’de katliama dur demeli

DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Sur’da yaşanabilecek bir katliama ‘dur’ demesi için Amedlilere çağrıda bulundu.

DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Sur’da yaşanabilecek bir katliama ‘dur’ demesi için Amedlilere çağrıda bulundu.

DBP Amed İl Eşbaşakın Ali Şimşek, devlet güçlerinin bugünkü saldırısında 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 50’den fazla kişinin yaralandığı Sur’a ilişkin saat 18.00'de herkesin mahallesinde, sokağında Sur'da yaşanabilecek bir katliama "Dur" demesi için çağrıda bulundu.

Amed’in Sur ilçesinde saldırılar aralıksız bir şekilde 97 gündür devam ederken, bugün saat 12.00'den itibaren sık sık bombalama yapılmaya başlandı. Sivillerin yaşadığı mahallere dönük yapılan top atışları da devam ederken, 50'ye yakın kişinin yaralandığı ve Sur'dan atılan mesajda ise 5 kişinin katledildiği belirtildi. Sur'daki yaşanabilecek bir katliamın önüne geçmek için Amed halkına çağrıda bulunan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Cizre benzeri bir katliamın Sur'da yaşanmaması için herkesin tepkisini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Sur'da saldırı ve kuşatma 100'üncü gününe yaklaştığını, şu an itibariyle en kritik ve en can alıcı bir noktaya gelindiğine işaret eden DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, "Sur'da şu an ölüler, yaralılar var. Bir katliamın yaşanması an meselesidir. Buna rağmen saldırılar devam ediyor. Sur'daki insanlarımızın can güvenliği yoktur. İnsanlarımızın bu durumun bilincinde olarak bu katliama tepki göstermeleri gerekir. İki bodrumda insanlarımız yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Sur'da da bir katliama göz yummamak ve katliamın durdurulması için Amed halkının tepkisini en üst düzeyde ortaya koyması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, saat 18.00'den itibaren halkın her yerde bu saldırının durdurulması için sokağında, mahallesinde ne gerekiyorsa yapması gerektiğini söyledi. Şimşek, "Halkımız bu katliama karşı tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Ancak bu katliamı biz durdurabiliriz. Her geçen dakika katliam daha da ağırlaşıyor. Herkes büyük bir duyarlılıkla bu katliamın önüne geçmek için tepkisini ortaya koyması ve alanlarda olması gerekir" dedi. 

Şimdiye kadar yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bir sonuç alamadıklarını söyleyen Şimşek, yaralıların alınması için bir sağlık heyetinin gidip onları alması gerektiğini ifade etti. Şimşek, Cizre benzeri bir vahşetin Sur'da da yapılmak istendiğini ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi.