Ardahan, Mardin ve Cizre: 5 tutuklama, 7 gözaltı

Ardahan, Mardin ve Cizre'de siyasi soykırım operasyonlarına devam edildi.

Kürt halkının direnişini kıramayan AKP/Saray'ın siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Ardahan, Mardin ve Cizre'de 5 kişi tutuklandı, 7 kişi gözaltına alındı.

ARDAHAN
Ardahan'da 6 Ağustos'ta jandarma tarafından Bayramoğlu, Ömerağa, Hasköy, Tunçoğlu, Lehimli ve Binbaşar köylerine yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar tutuklandı. Aralarında HDP İl Eşbaşkanı Ergün Koç, DBP il Eşbaşkanı Arayış Yılmaz, 6 muhtar ile 4 parti üyesinin de bulunduğu 12 kişiden 5'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak, Ardahan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde gönderildi. 
7 kişi ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.
5 kişinin, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yıkılan kentler için başlatılan yardım kampanyasını destekledikleri için tutuklandığı öğrenildi.
Tutuklananların isimleri şöyle: "DTK Delegesi Hakan Yılmaz, DBP İl Eşbaşkanı Arayış Yılmaz, HDP İl Eşbaşkanı Ergün Koç, Murga Köyü Muhtarı Vehbi Tağ, Bayramoğlu Köyü Muhtarı Şaban Yılan."

MARDİN
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Tilbêsim ve Xab mahallelerinde sabahın erken saatlerinde evlere baskın düzenleyen polisler, evlerdeki eşyaları dağıtarak arama yaptı. Baskınlarda Mehmet Ali Bahçeci, Hatap Kaya, Şehmuz Akan, İsmail Ataklı, Eşede Ataklı ve Ferda Düzgün isimli kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Tepedağ Jandarma Taburuna götürüldü.

CİZRE
Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde ise polislerin yaptığı ev baskınında HDP İlçe Yöneticisi Osman Aksoy gözaltına alındı. Aksoy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.