Askerlerin katlettiği İlkbahar son yolculuğuna uğurlandı

Hozat'ta askerlerce katledilen Mesut İlkbahar, kitlesel bir törenle toprağa verildi. Cenazede sık sık "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Dişe diş kana kan alacağız intikam" ve "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" sloganları atıldı.

Dersim'in Hozat ilçesi Pakîre köyünde dün babasını karakola imzaya götürürken karakola 50 metre kala askerlerin açtığı ateşle hayatını kaybeden Mesut İlkbahar'ın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere üzere Hozat'a getirildi. Hozat Cemevi'nde düzenlenen törene HDP milletvekilleri Erdal Ataş ve Alican Önlü, HDP il eşbaşkanları, Mazgirt ve Ovacık belediye başkanları, İHD ve DHF yöneticileri, kepenklerini kapatan esnaflar ile binlerce kişi katıldı. "Anaların öfkesi katilleri boğacak" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla Cemevi avlusuna getirilen İlkbahar için dini vecibeleri yerine getirildi.

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Milletvekili Önlü, İlkbahar'ın huzurunda söz vererek, halklar olarak faşizan yapıya karşı birlik içerisinde mücadele edeceklerini vurguladı. 

Konuşmanın ardından İlkbahar'ın tabutu binlerin omuzlarında Hozat ilçe merkezine kadar olan 2 kilometrelik yolda "Hesaplaşma günü korkunç olacak", "Dişe diş kana kan alacağız intikam" ve "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" sloganlarıyla getirildi. İlçe merkezinde de halkın yoğun alkış ve zılgıtlarıyla karşılanan cenaze daha sonrasında araca konularak, konvoy eşliğinde Pakîre köyüne getirildi. Evinde helallik alınmasının ardından mezarlığa getirilen cenaze gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Burada konuşan HDP Milletvekili Erdal Ataş de, Dersim'de halkların 100 yıldır faşizmle mücadele ettiğini hatırlatarak, aileye ve sevenlerine başsağlığı diledi. 

Mezarlıktan ayrılan halk, Dalören Karakolu'nun önünden geçerken kornalara basarak tepki gösterdi.