Avcı: Kayyum defolup gidecek, direniş kazanacak!

Demokrasi Nöbeti'nde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, "Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek. Direnişimiz mutlaka kazanacak" dedi.

Van'da kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti sürüyor. HDP İpekyolu binası önündeki nöbet eylemine bugün HDP'li milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan’ın yanı sıra Barış Anneleri ile çok sayıda kişi katıldı.

'HDP ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİDİR'

Eylemde ilk konuşmayı Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı.
Kayyumların zulüm olduğunu, zulümlere karşı durmanın ise en meşru hak olduğunu söyleyen Avcı, mücadelelerinin sadece kayyum pratiğine karşı değil, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere karşı olduğunu ifade etti. Avcı, kayyumları karşı ortaya konulan bu duruşun, onurlu bir duruş olduğunu ve amaçlarına mutlaka ulaşacaklarını kaydetti.
Avcı, televizyon kanallarında HDP ve Kürtlerin tartışıldığını, ancak tek bir temsilcinin bu tartışmalara dahil edilmediğine de değindi.
"HDP bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Er ya da geç HDP'nin siyasi programı bu ülkenin yönetiminde yer alacaktır" diyen Avcı, "Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek ve biz görevimizin başına geçeceğiz. Direnişimiz mutlaka kazanacaktır" diye ekledi.