Avesta: Halkımız Şengal'e dönmeli

KCK Genel Başkanlık Konseyi'nden Avesta, Şengal Soykırımı'nı kınayarak, DAİŞ ve işbirlikçilerinden hesap soracaklarını söyledi. Avesta, halka da Şengal'e dönme çağrısında bulundu.

3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çeteleri tarafından işgal edilen Şengal'de yaşanan katliamın yıldönümü vesilesiyle Şengal'de düzenlenen anma etkinliğine katılan KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta önemli mesajlar verdi.

KCK Genel Başkanlık Konyesi Üyesi Sozdar Avesta, yıl dönümü vesilesiyle Şengal Soykırımı üzerine değerlendirmede bulundu...

Sözlerine direnişte yaşamını yitirenleri anarak başlayan Avesta,  DAİŞ çetelerini ve işbirlikçilerini şiddetle kınadı. Êzidî halkının yardımına koşan YPG-YPJ savaşçıları, HPG-YJA Star gerillaları ve Cizre Kantonu yönetimine teşekkür eden Avesta, YPG ve YPJ savaşçılarının Minbic direnişini selamladı ve başarı dileklerini iletti. 

'ÊZİDXAN'I SAHİPLENELİM'

Avesta, Kürdistan'daki tüm siyasi güç ve partilere de seslenerek özgür ve bağımsız bir Kürdistan'ın Êzidîxansız olmayacağını belirtti. Êzidxan'ın Kürt ve Kürdistan'ın özü olduğunu belirten Avesta “Eğer Êzîdxan olmazsa Kürtlük de olmayacaktır. Kutsal Êzidxan'ı sahiplenmek, insanlık değerlerini sahiplenmektir” dedi.

'HESAP SORACAĞIZ!'

DAİŞ güçleri ile işbirliği yapan güçlerden katliamın hesabını mutlaka soracaklarını da belirten Avesta, şöyle devam etti:

"Şengal katliamı üzerinden iki yıl geçti. Ama hala Şengal'in yaralarından kan akıyor ve bu yaralar halen taze. Hala yüz binlerce Şengalli sürgün, farklı farklı kamplarda mülteci konumunda yaşıyor. Şengal'e gelemiyor. Yüz binlerce Şengalli tutsak gibi. Şengal’i sahiplenmelerinin, desteklerini sunmalarının önüne geçen güçleri bir kez daha burada huzurunuzda kınıyorum. Bu katliamda yer alan güçler, şunu çok iyi bilsinler; İmralı'da tutsak olan Önderliğimiz Şengal'e sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Biz bunun üzerine Apocu hareket ve KCK olarak merkezi Irak hükümetinden ve kardeşlerimizden halkımıza sahip çıkmamız için bize yol vermelerini istedik. Eğer bunu siz yapmayacaksanız, bize yol verin, bırakın biz savunalım, dedik.  Ancak onların siyasi çıkarları ne bize yol vermelerine, ne de Şengallileri savunmalarına izin verdi. Bunun için ferman başladığında biz Özgürlük Hareketi olarak herhangi bir ikircikliğe düşmeden özgürlük dağlarından yönümüzü Şengal dağlarına döndük.”

'DEMOKRATİK VE ÖZERK BİR ŞENGAL OLANA KADAR...'

Şengal halkını desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Avesta, “Demokratik ve özerk bir Şengal olana, dili ve kültürüyle kendisini yönetmesi sağlanana kadar Şengal’i desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Şengal'i korumanın, kendi kendilerini yönetmelerine izin verme görevinin sadece kendilerinin değil, tüm Kürdistani partilerin görevi olduğunu belirten Avesta, Merkezi Irak hükümeti ve Kürdistan bölge hükümetine, siyasi partilere şu çağrıda bulundu: “Şengalden özgür dilemek, iradesini tanımaktır. Tarih karşısında alınlarına çalınan kara lekeyi temizlemek, Şengal'in kendisine ait olmasına izin vermektir.  Kimse Şengal üzerinden iktidar olmayı tasarlamamalıdır.”

'YJŞ VE YBŞ BÜYÜTÜLMELİ'

Avesta, Şengal ve Êzidî halkının meşru savunma güçleri olan YBŞ ve YJŞ güçlerinin büyütülmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bunun için tüm Kürt partilerine destek sunma ve Êzidî genç kadın ve erkeklerine de katılmaları çağrısında bulundu. 

Şengal üzerinden oyunlar oynandığına, planlar yapıldığına vurgu yapan Avesta, Şengal'de inşa meclisinin çalışmalarının desteklenmesini istedi.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, son olarak halka da Şengal'e dönmeleri yönünde çağrı yaptı.