Avesta: Varlık ve özgürlüğümüze sahip çıkalım

Öcalan üzerindeki tecridi dikkat çeken Sozdar Avesta , "Varlık ve özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız. Özellikle Kürt genç ve kadınlarına sesleniyorum; özgürlük saflarına katılın. 2016 yılını Önder Apo'nun özgürlük yılına çevirelim" dedi.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile kimsenin görüştürülmediğine dikkat çekerek, "Bundan kaynaklı ortaya çıkan boşluk geçtiğimiz sene içinde herkes tarafından fark edildi. Bu nedenle 5 Nisan eylemlerine katılım oldukça kitleseldi. Önder Apo'nun Kürt sorunu ve krizlerin çözümünde rolü belirleyicidir. Önder Apo'nun çağrısı üzerine Kürt özgürlük hareketi 2013 yılında gerillayı Kuzey Kürdistan'dan çekti. Tüm tehlikelere rağmen Önder Apo bu konuda devreye girdi. Bu sene içinde devlet faşizmi şiddetlendi ve buna karşı da eşsiz direniş örgütlendi. Bu, Önder Apo'suz çözümün imkansız olduğunu gösteriyor. Saldırılar ilk başta Önder Apo'ya yönelik başladı. Saldırıların başlangıcı 5 Nisan günü Önder Apo ile ilişkilerin kesilmesidir. Bu sürecin ilerlenmesi isteniyorsa şayet, Önder Apo'nun özgürlüğe kavuşması gerekiyor" dedi.

'KUZEY DİRENİŞİ İMRALI DİRENİŞİNİ HALKASIDIR'

AKP yetkililerinin 'PKK 2013 yılı koşullarına dönmesi gerekiyor' açıklamalarına dikkat çeken Avesta, şu tespitte bulundu: "Türk devleti sıkışmış durumda. Bundan dolayı çözümden bahsediyor. Bu Türk devletinin çıkmazını gösteriyor. AKP'nin peşine takılan bazı Kürtler de PKK'nin 2013 koşullarına dönmesi gerektiğini söylüyorlar. Kuzey’de yürütülen direniş, İmralı direnişinin bir halkasıdır. İmralı ve halkın direnişi çözümü getirecektir."

AKP'nin vatandaşlıktan çıkarma tartışmalarına da değinen Avesta, "Bu Türk diktatörlüğünü son aşamasını gösteriyor. Hitler, Musollini'den daha da beter politikadır. Tüm krizlerin çözümü Önder Apo perspektif ve paradigmasıdır. Erdoğan, 'Türk olmayanın Türkiye'de yaşama şansı yoktur' diyor. Bu toplum ile hiçbir bağın kalmadığını gösteriyor. Kendisini tatmin eden tek şeyin teklik olduğunu gösteriyor. Erdoğan artık tek adamlık siyaseti yürütemez. Çünkü Mezopotamya insanlığın beşiğidir ve bu beşikte teklik kabul edilemez. Bu kültür ve halkın inkar edilmesi insanlığın inkar edilmesidir. AKP Bahçeli anlayışı ile yönetiliyor. İktidarda olmamasına rağmen iktidar MHP tarafından yönetiliyor. Bahçeli'nin dediği Erdoğan tarafından hayata geçiriliyor."

'SÜREKLİLİK KAZANAN DİRENİŞ, FAŞİSTLERİ KORKUTUYOR'

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, Kuzey Kürdistan'da sergilenen direnişin YPS/YPS Jin tarafından süreklilik kazandığını söyleyerek, "Her türlü saldırıya karşı Cizre, Sur, Nusaybin ve diğer direniş alanlarında sergilenen YPS/YPS Jin direnişini selamlıyoruz. Bu direniş Erdoğan’ı çıkmaza sokmuştur. Kaybedenin Erdoğan olduğunu söyleyebiliriz. Önemli olan, demokrat ve Kürt dostlarının Erdoğan’ın gündemine teslim olmamaları" vurgusunu yaptı.

Mehmet Tunçların, Pakize ve Sêvêlerin doğru tutum sergileyerek Kürt halkı için umut ve gelecek örneği olmayı başardıklarını söyleyen Avesta, "Bir buçuk milyon askere sahip Türk ordusu 'Silopi’yi ele geçirdik' dedi. Ancak bu onlar için başarı değildi. Özgür iradeye karşı ne kadar çaresi olduklarını gösterdi. Halkı varlığına, kimliğine ve özgürlüğüne sahip çıkaran direniyor. Bir kişi kalsa dahi direnecektir" diye konuştu.

ŞENGALLİ KADINLARIN KURTARILMASI

Konuşmasının devamında Şengalli kadınların kurtarılması konusunu de değerlendiren Avesta şunları söyledi: "2014 Ağustos ayında Şengal büyük bir vahşet ile karşılaştı. Yürütülen direniş ile DAİŞ geriletildi ve Şengalli kadınlar kurtarılmaya başlandı. Şengal'de şu an toplumsal yaşam, savunma ve ekonomi sistemi örülüyor. 3 Ağustos öncesi hayat farklıydı. Ancak hayat şimdi daha da güvenli. Öncesinde halk toprağında yaşıyordu, ancak korumasızdı. Bu durum artık değişti. DAİŞ çetelerinden kurtarılan Êzidî kadınları önceleri tedavi için Avrupa’ya gönderiliyordu. Bu beyaz soykırım anlamına geliyor. Kırmızı soykırım DAİŞ tarafından yapıldı. Beyazı ise Avrupa tarafından planlandı. Kurtarılan kadınlar tekrar Şengal'de, kendi topraklarında kendi kültürü ile yaşamalıdır. Uluslararası güçler de, toplumun kendi topraklarına dönmesini istiyorsa, Türk devletine para vermek yerine, Şengal’de yaşayan halka yardım etmelidir."

'ÖZGÜRLÜK SAFLARINA KATILIN'

Konuşmasının sonunda 17 yıllık tecridi hatırlatan Avesta, "Varlık ve özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız. Özellikle Kürt genç ve kadınlarına sesleniyorum; özgürlük saflarına katılın. 2016 yılını Önder Apo'nun özgürlük yılına çevirelim" dedi.