Bademkıran’ın cenazesi Amed’de toprağa verildi

Cizre'de devlet güçleri tarafından vahşice katledilen ve parçalanan cenazesinin yarısı Mardin'e diğer yarısı ise Antep'e gönderilen Veysi Bademkıran, memleketi Amed’de toprağa verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde vahşet bodrumlarında devlet güçleri tarafından vahşice katledilen ve parçalanmış cenazesinin yarısı Mardin diğer yarısı Antep'e gönderilen Veysi Bademkıran, Amed’de toprağa verildi. Dün akşam saatlerinde ailesi tarafından Amed’e getirilen Bademkıran, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine MEYA-DER ve DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Yeniköy Camii'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Bademkıran'ın sarı, kırmızı, yeşil flama ve PKK bayraklarına sarılı tabutunu omuzlayan yurttaşlar, "Be serok jiyan nabe", "Ey şehid xwina te erdê nâmine" ve "Katil Erdoğan" sloganları ile defnedileceği Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Okunan duaların ardından Bademkıran, son yolculuğuna uğurlandı. Ardından törende, "Çarxa şoreşe" marşı eşliğinde sayı duruşunda bulunuldu.