Bakan kamp için ısrarlı olduklarını söyledi, Aleviler direnişe devam dedi

Terolar bölgesindeki AFAD kamp yapımının Alevilerin duyduğu kaygılar nedeniyle durdurulması için Maraş'ta görüşülen Bakan Ünal, kamp yapımında ısrarlı olduklarını belirtti. Ünal'ın kararına direnişteki Aleviler tepki gösterdi.

Terolar bölgesindeki AFAD kamp yapımının Alevilerin duyduğu kaygılar nedeniyle durdurulması için Maraş'ta görüşülen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kamp yapımında ısrarlı olduklarını belirtti. Ünal'ın kararına direnişteki Aleviler tepki gösterdi. 

Maraş'ta Alevilerin yaşadığı Terolar bölgesinde Sivricehöyük (Aşağı Terolar) Mahallesi mera alanına AFAD tarafından yapılmak istenen ve çete örgütlerinin ardıllarının yerleştirileceği kampın iptal edilmesine ilişkin Maraş Yaşam Platformu avukatları ve Alevi köy muhtarları Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüştü. Maraş'ta gerçekleştirilen görüşmede Alevilerin duyduğu tüm kaygılara rağmen Ünal'ın kampa dair devletin bu işte kararlı olduğu ve geri adım atmayacağını aktardığı öğrenildi. Ünal'ın ayrıca AFAD'ın kamp yapacağı yerin uygun olduğunu savunduğu ve yapmakta kararlı olduklarını dile getirdiği belirtildi. 

Kampın yapımına karşı Sivricehöyük Mahallesi'nde 17 gündür direnişte olan Alevilere bakan ile yapılan görüşme Maraş Yaşam Platformu avukatları Mehmet Ercoşmuş ve Mehmet Torun ile muhtarlar tarafından aktarıldı. Terolar Cemevi bahçesinde kurulan direniş çadırında nöbette olan Aleviler, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın tutumu ve yaklaşımına tepki göstererek, direnişlerini kampın yapımını durdurana kadar sürdüreceklerini dile getirdi. Aleviler, kampın yapılması halinde ikinci bir Maraş katliamı ile yüz yüze kalacaklarını belirterek, bir taraftan da göçertilmeye çalışıldıklarını ifade etti.

...