Barzani: KDP yolsuzluk ve talana başvuruyor

KDP eski yöneticilerinden Edhem Barzani, KDP'nin yolsuzluk ve talancılık yaptığını açıkladı. "Yolsuzluğa bulaşmayan hangi yetkili var" diye tepki gösteren Barzani, sistemin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

İki yıl önce görevinden istifa eden Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) eski Başkanlık Konseyi Üyesi Edhem Barzani, KDP’lilerin yolsuzluğa başvurduğuna dikkati çekti. Barzani, "KDP'liler partiyi kendi hizmetleri için kullanıyor. Mele Mustafa Barzani’nin açtığı şemsiye çok büyüktü, fakat günümüze baktığımızda şemsiye çok küçültülmüş” dedi.

KDP'nin reform yapması gerektiğini belirten Barzani, "Yolsuzluğa izin verilmemeli. KDP bir araçtı, amaç değildi. Bugün işler tersine döndü. KDP’liler partiyi kendi hizmetleri için kullanıyor. 20 yıldır tek güç, tek asayiş ve tek temsil için mücadele veriyoruz. Maalesef bunu yapamadık" dedi.

'YOLSUZLUĞA BULAŞMAYAN YETKİLİ YOK'

Güney Kürdistan’da yaşanan durumu talancılık olarak nitelendiren Barzani, “Bana göre bu konu yolsuzluktan daha büyüktür. Yolsuzluk yağmacılık boyutuna ulaşmış durumda, 140 milyon dolarlık projeler bittiğinde 400 milyon dolarlık maliyetler ortaya çıkıyor. Yolsuzluğa bulaşmayan hangi yetkili var? Hükümet sistemi yeniden gözden geçirilmeli. Bakanlar dâhil bazı kişiler değiştirilmeli. Kanunlar değiştirilmeli. Denetim ve soruşturma olmazsa, reform yapılamaz” şeklinde konuştu.

KİMDİR?

1962 Barzan doğumlu olan Edhem Barzani, Mela Mustafa Barzani’nin yeğeni Osman Barzani'nin oğlu. Geçmişte Kürdistan Bölgesi’nde Hizbullah’ın liderliğini yaptı. 2003 yılında KDP’ye katıldı ve partinin 13’üncü Kongresi’nde Başkanlık Konseyine seçildi.