Barzani kendi sözcüsü ve medyasını yalanladı

Güney Kürdistan Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, KDP medyasını ve hükümet sözcüsü Dizayi’yi yalanladı.

‘’PKK, boru hattını patlattı’’ iddiasını günlerdir manşetinden düşürmeyen KDP medyası ve PKK’yi olayın faili olmakla suçlayıp kınayan güney Kürdistan hükümeti yetkilileri, Başbakan Neçirvan Barzani tarafından yalanlandı.

Kerkük Yumurtalık Boru Hattı’nın 16 Şubat’ta Siverek yakınlarında patlatıldığı ve eylemi PKK’nin gerçekleştirdiği iddialarına ilişkin soruları yanıtlayan Neçirvan Barzani, “Borunun patlatılıp patlatılmadığı, veya bu eylemin PKK tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda bir iddiada bulunamam. Boru patlatıldı mı bilmiyorum ama boru delinmiş ve petrol sızıyor. Eğer sorunuz ‘PKK mi yaptı?’ yönündeyse, ben PKK yaptı diye bir şey söyleyemem” şeklinde yanıtladı.

HEWLER YÖNETİMİ KINAMIŞTI

KDP medyasının gündeme taşıdığı konu hakkında konuşan KCK Dışilişkiler Komitesi sözcüsü Demhat Egit’in, patlama ve patlamayı gerçekleştirenler hakkında her hangi bir bilgilerinin olmadığını söylemesine rağmen güney Kürdistanlı hükümet yetkilileri PKK’yi suçlamaya devam etmişti.

Güney kürdistan İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret Resul, boru hattının patlaması nedeniyle, Kürdistan Bölgesi’nin günlük 14-15 milyon dolar aralığında zarar ettiğini belirtmiş, Doğal Kaynaklar Bakanlığı ise 18 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ‘’Kürdistan Bölgesi halkının hayatını olumsuz etkilediğine’’ vurgu yapılarak şaibeli olayı kınamıştı. 

Güney Kürdistan Hükümet yetkililerinin tepkileri bununla da sınırlı kalmamış, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, PKK’yi olaydan sorumlu gördüklerini ifade ederek, “PKK’yi yaptıklarının yanlış olduğu ve halkın parasına el uzattıkları konusunda uyardık” demişti.