Binlerce Rojavalı 15 şehidini uğurladı

Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu'nda yaşamını yitiren 14 savaşçı ve TEV-DEM Diplomasi Komitesi üyesi binlerce kişinin katıldığı törenle son toprağa verildi.

Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu'nda  çeşitli tarihlerde hayatını kaybeden Kawa Osman (Harûn Botan), Ibrahîm Ebdî (Orhan Qamişlo), Mihemed Xelîl (Egîd Qamişlo), Dawûd Ehmed (Noredîn Gulo), Mihemed Îsam (Ciwan Qamişlo), Zinar Şemdîn (Zinar Girê Sor), Hisên Silêman (Hogir Qamişlo), Macid Ebas (Şiyar Qamişlo), Baran Yûsif (Racal Qamişlo), Mihemed Alî (Misto Qamişlo), Hesen Mehmûd (Botan Qamişlo),Macid Mihemed (Omer Qamişlo), Tirkî Alî (Heysem Qamişlo), Înas Alî (Newroz Seydo) ve 27 Temmuz'da Qamişlo’nun Xerbî mahallesinde düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren TEV-DEM Diplomasi Komitesi üyesi Mihdî Şakir Ebdî (Polat Herekol)’u uğurlamak üzere Qamişlo, Amûdê ve Tirbespiyê’de yaşayan binlerce kişi bir araya geldi.

Halk, yaşamını yitiren savaşçıları slogan ve zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Savaşçıların posterleri, YPG/YPJ, TEV-DEM ve PYD bayraklarını açan kitle, Şehit Delil Saruxan Mezarlığı'na yürüdü. Yol boyunca sık sık şehitlere bağlılık sloganları atılırken,  savaşçıların cenazeleri omuzlarda şehitliğe getirildi.

Törene Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Îlham Ehmed, Yürütme Meclisi Başkanı Abdulkerîm Sarûxan ve yardımcısı Hisên Ezam, Demokratik Özerklik Yönetimi Avrupa Temsilcisi Sînem Mihemed ve özerklik yönetimi üyelerinden onlarca kişide katıldı.

Düzenlenen askeri törenin ardından, YPG komutanlarından Îla Qamişlo bir konuşma yaptı. Tüm özgürlük şehitlerini anan Qamişlo, şehit ailelerine taziyelerini iletti, zafer sözünü yineledi.

MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed ise, “biz şehit cenazelerini uğurladıkça başarı ve zafere olan ısrarımız artmaktadır. Çünkü biz gücümüzü şehitlerimizden alıyoruz. Biliyoruz, kahraman gençlerin ve arkamızda bize destek veren analarımızın olduğunu biliyoruz. O yüzden zaferin yakın olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Daha sonra savaşçıların kimlik bilgileri okunarak, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

Ardından Horûn Botan Amûdê’deki Şehîd Ismaîl Mezarlığı'na Şiyar Qamişlo, Misto Qamişlo ve Heysem Qamişlo Tirbêspiyê’deki Şehîd Dilşêr Mezarlığ'ında defnedilmek üzere uğurlanırken, diğer savaşçılar zafer sözleri ve sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.