Birçok kentte 'Özgürlük Okumaları' düzenlendi

Bakurê Kurdistan'ın birçok kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunma ve değerlendirmeleri okundu.

ÖZGÜRLÜK OKUMALARI

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından birçok kentte “Özgürlük Okumaları” etkinliği düzenlendi.

Kurdistan’ın kentlerinde her gün farklı bir ilçe ve mahallede bir araya gelinerek,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları okunarak, tartışmalar yürütülüyor. 

 

AMED

 TJA, Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde DEM Parti binasında kadınlarla buluştu. Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “özsavunma” konusunu ele aldığı, “Gül Teorisi” okundu. Teoriden okunan kısım şöyle: “Ben Gül Teorisi diyorum. Gül üzerine düşündüm. Gül, kendini korumak için diken çıkarıyor. Bir Gülün, bir bitkinin bile öz savunması vardır. Öz-savunma için doğaya, tabiata bakmak bile yeterlidir. Bir Gül kadar bile kendimizi öz-savunmaya hakkımız yok mudur? Öz-savunma kutsaldır. Bir ağaç bile kayaları delerek kök vermekte, kendini yaşatabilmektedir. Bunun kadar da mı olamıyoruz?”

Okumanın ardından kadınlar, özel savaş politikalarına karşı öz savunmanın önemi üzerinde tartışma yürüttü. Kampanya kapsamında Erxenî (Ergani) ilçesinde de birçok mahallede halkla bir araya gelinerek, okumalar yapıldı.

 

ÊLIH

Elih’te de Petrolkent Mahallesi’nde  halkla buluşuldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından kesitler okunup, güncel siyasi siyasete ilişkin değerlendirme ve karşılaştırmalar yapıldı. Êlih’in Gîrêsirâ (Balpınar) beldesinde de okumalar yapıldı. 

 

WAN

Wan’da ise, birçok ilçede “Özgürlük Okumaları” etkinliği 7’nci gününde sürdü. Artemêt (Edremit) ilçesinin Eminpaşa, Tûşba ilçesinin İstasyon ve Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinin Yenimahalle mahallelerinde buluşmalar gerçekleştirildi. Buralarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın savunmalarından pasajlar okunarak, süren tecride dikkat çekildi.

Etkinlik birçok kentte bugün de gün boyu sürecek.