Bismil, Şırnak ve Gever'de eylem, Amed ile Ağrı'da operasyon

BİM, Hakkari ve Şırnak’taki gerilla eylemleri ile Amed ve Ağrı’daki operasyonların ayrıntılarını da paylaştı.

HPG Basın Merkezi, Bismil’de bir uzman çavuşun öldürüldüğünü duyurdu.

BİM, Hakkari ve Şırnak’taki gerilla eylemleri ile Amed ve Ağrı’daki operasyonların ayrıntılarını da paylaştı.

Açıklamada, Amed’de yaşamını yitiren bir gerillanın kimlik bilgileri de duyuruldu.

BİSMİL’DE UZMAN ÇAVUŞ ÖLDÜRÜLDÜ

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM’ın Bismil’de öldürülen uzman çavuşa ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

‘’6 Nisan günü saat 09.00'da Gerilla güçlerimiz, Amed'in Bismil ilçesine bağlı Belde tepesinde TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde daha önce Sur'daki operasyonlara katılan Muhammed Seyit Çelik isimli bir uzman çavuş öldürülmüştür.’’

ŞIRNAK’TA EYLEM

BİM açıklamasının devamında, gerilların 6 Nisan’da Şırnak tümenine yönelik eylem yaptığını belirtildi ve şu bilgiler paylaşıldı:

6 Nisan günü saat 07.00'de Gerilla güçlerimiz Şırnak merkezde bulunan Şırnak tümenine yönelik ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Şırnak tümeni tepeleri ile Çelê Nimêja karakolu; Girê Mizgeftê, Çiyayê Filleha ve Besta Meryemê alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.’’

PASUR’DA OPERASYON

BİM, Türk ordusunun 3 Nisan’da Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Dorşin alanında operasyon başlattığını duyurdu.

Operasyonun bölgedeki tüm korucuların katılımı ile yapıldığı, keşif uçaklarının gerçekleştiği ve alanın Kobra helikopterler tarafından vurulduğu belirtildi.

BİM açıklamasında, ‘’ 4 Nisan günü bir Gerilla birimimiz görevden dönüş esnasında TC ordusu ile karşılaşmış ve bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma da Dersim Beritan arkadaşımız yaralanmış ve Faşist TC ordusu ile son mermisine kadar savaşarak şehit düşmüştür. Bu operasyon 5 Nisan günü geri çekilmiştir.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;

Kod Adı: Dersim Beritan
Adı Soyadı: Senan Muhammedi
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Feraset - İsmail
Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2016 / Amed

GEVER’DE EYLEM

HPG BİM, 6 Nisan günü saat 09.00 - 12.00 arasında Gerilla güçlerinin Hakkari'nin Gever ilçesinde bulunan Leylek tepesine yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiğini ama bu eylemde ölü ve yaralıların sayısının netleştirilemediğini aktardı.

Ayrıca, 6 Nisan gününden itibaren Türk ordusunun Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Celaliyan alanında pusulamalar gerçekleştirdiğini duyuruldu.

...