Çatak’ta düzenlenen iki eylemde 14 asker öldürüldü, 4 asker yaralandı

HPG BİM Van’ın Çatak ilçesinde HPG gerillaları tarafından düzenlenen eylemlerde toplam 14 askerin öldürüldüğünü, 4 askerin de yaralandığını kaydetti.

HPG gerillaları 5 Ağustos günü Van-Çatak yolu üzerinde kirpi tipi zırhlı araca yönelik düzenlenen sabotaj eyleminde 8 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Yine 8 Ağustos günü Çatak’ta askeri birliğe yönelik sızma eyleminde 6 asker öldürülürken, 4 askerin yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Van’ın Çatak ilçesinde HPG gerillaları tarafından düzenlenen eylemlerde toplam 14 askerin öldürüldüğünü, 4 askerin de yaralandığını kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “5 Ağustos günü güçlerimiz tarafından Van – Çatak (Şax) yolu üzerinde Kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Yerel kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre bu eylemde 8 asker ölmüştür.

8 Ağustos günü saat 15.30'da Şehit Xebat devrimci hamlesi kapsamında gerillalarımız, Van'ın Çatak ilçesine bağlı Geliyê Tızizê alanında pusu atmak girişiminde bulunan bir askeri birliği denetime alarak sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Etkili vurulan 3 mevzi de 6 asker öldürülürken, 4 asker de yaralanmıştır. Bu eylemlerden ardından TC ordusu 9 Ağustos günü Geliyê Tızizê'ye bağlı Kaçnit köyü yakınlarında bir operasyon başlatmıştır. Çevre araziler operasyona çıkan askerlerce rast gele taranırken bu operasyon aynı gün sonuçsuz geri çekilmiştir.”