Çete saldırıları devam ediyor

DAİŞ, El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin saldırıları devam ederken, YPG/YPJ güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“27 Şubat günü 15.30 ile 16.30 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirak köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

28 Şubat günü 01.00 ile 03.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Tişrîn barajının güneyine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Bu saldırılar ardından DAIŞ çeteleri baraja yönelik bir saldırı başlatmıştır. Tişrîn barajının doğusunda bulunan Şehit Şervan Tepesine ve çevresine yönelik 5 ayrı koldan düzenlenen saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Alandaki çatışmalar sabah saat 05.00'a kadar aralıksız devam etmiştir. Saldırıların başladığı ve barajın doğusunda bulunan Ebu Sifah köyü de hedef alınmıştır.

Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda çetelere ait 23mm'lik bir doçka imha edilmiştir. Ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği çatışmalar ardından güçlerimiz alanda bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda 2 adet çifte, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet el bombası, 1 adet BKC yedek namlusu ve 200 adet kaleşnikof mermisi ele geçirilmiştir.

Çete grupları aynı gün saat 23.00'da da barajın kuzeyinde sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

28 Şubat günü saat 12.00'da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyinde bulunan Hemama köyü yakınlarından Kobanê'nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik bir saldırı düzenlemiştir.”

ŞÊX MEQSUD’TA ÇETELERE DARBE VURULDU

28 Şubat günü saat 00.00'da El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi ve çevresine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlediğini vurguladı. YPG açıklamasında, “Seken Şebab ve Eşrefiye dört yolunda yoğunlaşan çatışmalarda çetelere önemli darbeler vurulmuştur. Bu çatışmalarda çetelere ait 1 adet tank, 1 adet panzer, 1 adet cehennem topu ve 1 adet 14.5mm'lik doçka imha edilmiştir. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir.

Aynı gün çeteler Cendol yolu üzerinde de bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı saatlerde Sekên Şebab kavşağında da saldırı düzenleyen çetelerden 4'ü öldürülmüştür” denildi.

YPG, iki güne yayılan çatışmalarda büyük bir kahramanlıkla savaşan 3  savaşçının yaşamını yitirdiğini kaydetti.