Cizîr bölgesi sorumlusu çete komutanı öldürüldü

YPG, Anti Terör birimlerinin Şedadê'nin güneyinde gerçekleştirdiği operasyonda Cizîr bölgesi sorumlu çete komutanı Ebû Îsa El Kazaxî’nin öldürüldüğünü duyurdu.



YPG, Basın Merkezi, Anti Terör birimlerinin Şedadê kasabasının güneyinde düzenlediği operasyonda 5 çete üyesini öldürdüğünü, öldürülen çeteler arasında Cizîr bölgesi sorumlu çete komutanı Ebû Îsa El Kazaxî’nin de olduğunu duyurdu.

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“6 Nisan günü 09.30 ile 11.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının güneydoğusuna yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları eş zamanlı olarak Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirat köyü çevresine yönelik de ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

YPG Anti Terör birimlerimiz 5 Nisan günü saat 06.30'da Şedadê kasabasının güneyinde bulunan Elwa köyü yakınlarında bir operasyon düzenlemiştir. Üst düzey bir çete komutanının keşif amaçlı bölgeye sızdığı istihbaratını alan güçlerimizin düzenlediği operasyonda 5 çete üyesi öldürülmüştür. Öldürülen çetelerden biri çetelerin Cîzre bölgesi komutanlarından Ebû Îsa El Kazaxî'dir. Güçlerimizin bölgede yaptığı aramada 3 çete cenazesiyle birlikte 3 adet kaleşnikof, 3 adet raxt ve 3 adet el bombası ele geçirilmiştir.

Türk ordusunun Rojava sınır hattına yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu 6 Nisan günü saat 18.30'da Girê Spî'nin batısında bulunan Tilfinde köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

6 Nisan günü saat 21.30'da DAIŞ çeteleri Qereqozax köprüsünün güneyindeki mevzilerinden Kobanê'ye bağlı Sirîn kasabasının kuzeyinde bulunan Silipkan köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”