Cizre'de katledilen Sezgin ve Erden uğurlandı

Cizre'de katledilen Sabri Sezgin ve Sozdar Erden adlı gençler son yolculuklarına uğurlandı. Törende konuşan HDP'li Sarıyıldız, "Zalimler ne kadar sıkışırsa o kadar vahşileşiyor" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçlerince yaralı olarak kaldıkları binada katledilen Sozdar Erden (21) ve Sabri Sezgin (18), Cizre'de toprağa verildi. 

Sezgin'in cenazesi Cizre girişinde saatlerce bekletildikten sonra dini vecibelerin yerine getirilmesiyle Cizre Asri Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlıktaki cenaze törenine Sezgin Ailesi, HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Mahmut Toğrul ile çok sayıda kişi katıldı. Sarıyıldız, törendeki konuşmasında "Şehitlerimizin vasiyetine sahip çıkacağız" dedi. 

'ZALİMLER NE KADAR SIKIŞIRSA O KADAR VAHŞİLEŞİYOR'

Cizre'de katledilen ve cenazesi Urfa Adli Tıp Kurumu'na teşhis edilen üniversite öğrencisi Sozdar Erden'in (21) cenazesi ise Hoser köyünde defnedildi. Cenaze törenine Erden Ailesi, HDP'li milletvekilleri ve yüzlerce kişi katıldı. Köy camisine getirilen ve dini vecibeleri yerine getirilen cenazeyi omuzlayan kitle, "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde köy mezarlığına kadar yürüdü. '

HDP'li Sarıyıldız, Botan'ın acı günlerden geçtiğini belirterek, onurla bırakılan mirasa sahip çıkacaklarını belirtti. Sarıyıldız, "Yüreğimiz yanıyor olabilir ama biz bunu iyi bilmeliyiz ki zalimler ne kadar sıkışırsa o kadar vahşileşiyor. Her gün çocuklarımızı toprağa veriyoruz ancak Kürdistan'ın dört parçasında mücadele bayrağı şehitlerle yükseliyor" dedi. 

'ROJAVA'NIN RUHU KUZEY'DE

Sarıyıldız, Kürdistan halkının özgürlüğe yürüdüğüne işaret ederek, "Korkuları bundandır. Rojava'nın ruhu Kuzey'de yaşanıyor. Yüzlerce genç Cizre'ye yöneldi ve inanın onlar şehit olacaklarını biliyorlardı. Çoğunlukla üniversitesi öğrenciydiler ve zulme zorbalığa tahammülleri yoktu" diye kaydetti.