Cizre şehidi Balıkesir Hakkari’de toprağa verildi

Türk devletinin soykırım saldırılarında yaşamını yitiren MKM çalışanı İslam Balıkesir yüzlerce kişinin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin soykırım saldırılarında yaşamını yitiren MKM çalışanı İslam Balıkesir yüzlerce kişinin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre katliamında yaşamını yitiren Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çalışanı İslam Balıkesir'in cenazesi, memleketi Hakkari'de yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Balıkesir için düzenlenen cenaze törenine, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP üye ve yöneticileri, MKM çalışanları ve kitle katıldı. 

İlçe merkezinde karşılanan Balıkesir'in sarı, kırmızı, yeşil bayrağa sarılı tabutu, omuzlarına alınarak buradan defnedileceği Karşıyaka Mahallesi Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçildi. Balıkesir'in tabutunun arkasında yol boyunca yürüyen kitle, "Şehid namirin", "Bijî berxwedana Cizire" sloganları attı.

Mezarlığa getirilen Balıkesir'in cenazesi dualar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER) Hakkari Şube Eşbaşkanı Bedirhan Koç, cenazeleri sahiplenme çağrısında bulundu. DTK Eşbaşkanı Selma Irmak ise, "İslam arkadaş bizim onurumuzdur. Bundan sonraki yaşamımızda bize rehberlik yapacaktır. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar gücümüzü ve irademizi kıramazlar. Tek bir Kürt kalana kadar mücadelemize devam edeceğiz ve hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Kendimizi sonuna kadar savunacağız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından MKM'li çalışma arkadaşları, Balıkesir'in kabri balında Kürtçe ağıtlar yaktı. Törenin ardından Balıkesir ailesi taziyeleri kabul etti.