Çok sayıda Saray çetesi öldürüldü

YPS, Nusaybin, Şırnak, Gever ve Silopi’deki eylem ve çatışmalarda çok sayıda Saray çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

‘SİLOPİ’DE GÖRKEMLİ DİRENİŞ DEVAM EDİYOR’

YPS açıklamasında “Silopi’de devam eden görkemli direniş, Saray çetelerinin Kürt şehirlerini ve fedakâr Kürt halkının evlerini rahatça kamulaştıramayacağının göstergesidir. Başta Silopi halkı ve gençliği olmak üzere tüm halkımızı AKP Saray çetelerinin işgal, imha ve DAİŞ çetelerini Kürdistan’a yerleştirme emellerine karşı çıkmaya ve direnişe çağırıyoruz.

AKP Saray çetelerinin inkar, imha ve el koyma operasyonlarına karşı Kürt halkının fedai evlatları olan genç yoldaşlarımızın amansız direnişi her zamankinden daha fazla devam etmektedir” denildi.

YPS, Nusaybin, Şırnak, Gever ve Silopi’deki eylem ve çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şunları ifade etti:

NUSAYBİN

“6 Nisan günü Koçer Mahallesi’nde direniş birliklerimizin yapılan bir saldırıya karşı gerçekleştirdiği eylem sonucunda 1 PÖH elemanı öldürüldü.

6 Nisan günü saat 16.00'da bir eve giren Saray çetelerine dönük sabotaj eylemi yapılmıştır. Ölü ve yaralı düşman sayısı bilinmemektedir.

ŞIRNAK

5 Nisan günü öğleden sonra 1 tank ve 1 Kobra zırhlı aracın Dicle Mahallesi’ni bombalamasına karşılık veren gençler, etkili bir şekilde yaptıkları öz savunma eylemleriyle her iki aracı da darbelemiştir. Darbe alan araçlar mahalleden uzaklaşmak durumunda kalmıştır.

5 Nisan günü Yeni Mahalle’de sivil savunma birliğimiz tarafından yapılan atışlar sonrası 1 PÖH elemanı öldürülmüştür. Yine aynı gün Vakıf Kent’te birimlerimiz tarafından yapılan atışlar sonrasında 2 PÖH elemanı öldürülmüştür. Kayıp veren düşman daha sonra bu çevreye tank ve havan silahlarıyla bombardıman yapmıştır.

6 Nisan günü Atatürk Mahallesi’nde ejder tipi zırhlı 1 araç Dicle Mahallesi’ni vurduğu esnada mahalleyi savunan gençler tarafından karşılık bulmuş, zırhlı araç üzerindeki silah, yapılan atışlar sonrası imha edilmiştir. Saray çetelerinin ölü ve yaralısı olmasına rağmen sayısı netleştirilememiştir. 

6 Nisan günü saat 15.00’te yeni hastaneyi karargah olarak kullanan Saray çetelerine YPS-JIN birimlerimiz eylem düzenlemiş, eylemde ağır silahlarla yapılan vuruşlarda Saray çeteleri darbelenmiş, ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Yapılan eylem sonrası olay yerinde ambulans yoğunluğu gözlenmiştir.

5 Nisan günü Tatarlar tarafından İsmet Paşa Mahallesi’ne girmeye çalışan Ejder tipi 1 zırhlı araç ve Kobra tipi 2 zırhlı araca birimlerimiz tarafından etkili vuruşlar yapılmış, açılan ateş sonucunda her 3 araç da darbe alıp geri çekilmiştir. 

5 Nisan günü 1 Kirpi tipi zırhlı araç Dicle Mahallesi’ne girdiği esnada birliklerimiz tarafından yapılan roketatarlı saldırılar sonrasında darbe alarak geri çekilmiştir.

3 Nisan günü YPS üyemiz Sekvan İlhan şehit düşmüştür. Sicil detayları daha sonra verilecektir.

SİLOPİ

3 gündür süren çatışmalar devam etmektedir. 4 Nisan günü saat 12.00'de sivil savunma birliklerimiz, birçok mahallede yapılan saldırılara karşı eylemler düzenlemiştir. Zap Mahallesi Zetka yolu üzerinde yapılan eylem sonucunda 1 Akrep tipi zırhlı araç imha edilmiştir. Yine burada Saray çetelerine karşı el bombaları ve ferdi silahlarla yapılan eylemlerde ölü ve yaralıları olsa da sayıları netleştirilememiştir. Yine aynı yol üzerinde 1 zırhlı araca dönük yapılan sabotaj eyleminde araç darbe almış, başka bir sabotaj eyleminde ise zırhlı araç tümden imha olurken, 4 PÖH elemanı ölmüştür.

4 Nisan günü Barbaros Mahallesi’nde saat 12.00'de sabotaj eylemi sonrası 1 Akrep tipi zırhlı araç imha olmuştur. Saat 13.00’te ise saldırıya geçen düşmana eylem düzenlenmiş, yapılan sabotaj eyleminde 1 Akrep tipi zırhlı araç imha edilirken, 8 PÖH elemanı da öldürülmüştür. Buradaki ölü ve yaralılar bir gün sonra kaldırılmıştır.

Şimdiye kadar yaşan çatışmalarda 3 YPS üyemiz şehit düşmüştür.

GEVER

6 Nisan günü sabah saat 10:00’da 2 suikastçı Saray çetesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir binaya girmiş, bir YPS JİN birimimiz tarafından fark edilerek eylem düzenlenmiştir. Yapılan atışlar sonrasında 1 Saray çetesi yaralanmıştır. Cumhuriyet, Güngör, Orman, Kışla, Dize mahalleleri katliamcı güçler tarafından bombardımana tabi tutulmuş, bombardıman sonucunda yangın çıkmıştır.”