DBP Şengal soykırımını kınadı

DBP, Şengal'deki soykırımı kınayarak, "DAİŞ ile birlikte farklı güç odaklarının katılımı ile bir Kürt soykırım stratejisinin oluşturulduğunu" vurguladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, DAİŞ çetelerinin düzenlediği Şengal Soykırımı'nın ikinci yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Soykırımda binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, kadın ve çocukların pazarlarda satıldığına dikkat çekilen açıklamada, "DAİŞ'in bölge devletlerinin Kürt halkına karşı imha, inkâr ve yok sayma temelindeki uygulamalarından beslenerek, bunlardan güç ve destek alarak Şengal’de Êzidî soykırımını büyük bir cüretle yaptığı apaçık ortadır.  Kendi cephesinde DAİŞ,  sömürgeci devletlerin politikalarını soykırımla tamamlama rolünü uygulamıştır" denildi.

DAİŞ’in Musul’u ele geçirmesinin hemen akabinde Şengal’e yönelmesinin, soykırımın önceden planlandığını gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, "DAİŞ ile birlikte farklı güç odaklarının katılımı ile bir Kürt soykırım stratejisinin oluşturulduğunu" vurguladı.

ULUSLARARASI CAMİAYA ÇAĞRI

DBP açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Maalesef insanlık düşmanı bu güç varlığını sürdürmekte ve katliamları gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu barbar gücün şimdiye kadar bertaraf edilmemesi uluslararası camia açısından büyük bir zaaf, insanlık açısından da büyük bir tehlikedir. DAİŞ’e destek veren ve besleyen, lojistik ve eleman desteği sağlayan güçlere karşı uluslararası camia tutarlı bir uygulama içerisine girmediği sürece bu güç, insanlığa karşı daha büyük suçlar işlemeye devam edecektir.

Demokratik Bölgeler Partisi olarak 3 Ağustos'un Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü olmasını destekliyor, Êzidî soykırımının 2. yıl dönümünde Êzidî halkımızın acısını en derin duygularla paylaşıyor, bu soykırımı yapanları nefretle kınıyoruz."