DEDAŞ ve asker baskınına karşı halk direnişte

DEDAŞ, asker eşliğinde bir kez daha Stewr’in kırsal mahallesi Ewîna'ya baskın düzenledi. Halk direnişe geçti.

HALK DİRENİŞTE

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) ekiplerinin günlerdir girmeye çalıştığı Mêrdîn’in Stewr (Savur) ilçesine bağlı kırsal Ewîna (Sürgücü) Mahallesi’ne bu sabah bir kez daha Türk jandarmalar eşliğinde baskın düzenlendi. Yüzlerce askerle, zırhlı araç ve kepçelerle baskın yapıldığını gören mahalle halkı, Ewîna-Stewr yolunu kapattı. Jandarma, halka biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Jandarma saldırısına ise halk taşla karşılık verdi. Bir süre devam eden gerginlik, askerlerin durmasıyla sona ererken, halk yolu kapatarak, “Bijî berxwedana Ewîna” sloganı eşliğinde eylemlerini sürdürdü.

'ONLARDAN KORKMUYORUZ!'

Eylem alanında genç ve kadınların yoğunluğu dikkati çekerken, kadınlar sopalarla bekleyişlerine devam ediyor. Jandarmanın dağlık alanlara dağılması üzerine, köylüler de dağlık alanlara gruplar göndererek, jandarmanın olası saldırısına karşı önlem aldı.

Eylem alanında tepkisini gösteren köylülerden Fatma Budak, "Coplarla saldırıyorlar. Onlardan korkmuyoruz" derken, Halise Sun da, “Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp Filistin halkından bahsediyor. Burada da Filistin halkı biziz. Esaret altında olan halkız. Elektriğimiz ve suyumuz yok” ifadelerini kullandı.
DEM Parti Mêrdîn Milletvekili George Aslan, eylemlerini sürdüren halkı ziyaret etti.

 Halkın ve askerin karşılıklı bekleyişi sürüyor.