DEM-GENÇ: Amed gençliği Çarşamba günü direnişe güçlü katılım sağlamalı

DEM-GENÇ, Amed gençliğini Sur için Çarşamba günü bulunduğu her yerde direnişe geçmeye çağırdı.

Yazılı açıklama yapan DEM-GENÇ, "Faşist ablukayı tuzla buz etmenin tam zamanıdır" Sur’da AKP'nin yürüttüğü katliam operasyonlarının üç ayı aşkın bir süredir devam ettiğine vurgu yaptı. Tüm saldırılara rağmen Sur’da destansı bir direnişin yazıldığına da değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Amed’in Surları aşılmaz olduğunu çoktan ispatlamıştır. Devletin ahlak ve kural tanımaz saldırıları Sur duvarlarına çarpıp geri dönmektedir. Bunu gören devlet saldırılarını daha da çığrından çıkararak Sur'daki halkımıza çocuk, yaşlı, sivil demeden saldırmaktadır. Teslimiyeti dayatmaktadır. Zorbaca bir saldırıyı sürdürmektedir. Sur'daki sivil halkımız ve direnişçiler katliam tehlikesi ile karşı karşıyadır. Halkımız bu katliam tehlikesini bertaraf etmek için direnmekte, Sur'a ses vermektedir. Bu direniş boyutlanarak devam edecektir ve Sur'daki katliam tehlikesi bertaraf edilmeden de asla son bulmayacaktır. Halkımız bu kararlılığını ve tepkisini büyük yürüyüşleri ile göstermiştir. Bu büyük yürüyüşlerden sonra işte şimdi artık bu ablukayı tuzla buz etmenin tam zamanıdır."

ÇAĞRI: ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16.00'DA...

Açıklamada, "Çarşamba günü Amed halkımız ne pahasına olursa olsun Sur'a girmek üzere bulunduğu her yerden harekete geçecektir. Halkımızın geliştireceği direnişle bu kuşatma yarılacaktır. Bunu yapabilecek tek güç Amed halkı ve gençliğidir. Kuşatma yarılmayana kadar Amed halkı ve gençliği sokakları bırakmayacaktır" denildi.
DEM-GENÇ, açıklamasının sonunda şu çağrıyı da yaptı:
"Yiğit Amed gençliği de bu direnişe en güçlü şekilde Amed’in her yerinde katılacaktır ve katılmalıdır. Tüm Amed sokakları gençliğin bitmeyen ve durmayan direnişi ile yankılanmalıdır. Serhildan ruhu ile bahar aylarını karşılarken Amed halkının direnişine gençlik öncülük yapmalıdır. Bahar aylarının serhildan ruhunu ve coşkusunu tüm Kürdistan’a yayacak olan Amed gençliğidir. Bu temelde Kahramanlığını ve fedailiğini onlarca direniş örneği ve binlerce mücadele şehidi ile ispatlamış olan Amed gençliğini, Çarşamba günü saat 16.00'da bulunduğu yer yerde ısrarlı ve kararlı bir şekilde direnişe geçmeye çağırıyoruz."