DEM Parti ve TJA heyetinin ziyaretleri sürüyor

Güney Kurdistan temaslarını sürdüren Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti, Kurdistan Kadın Birliği'ni ziyaret etti.

DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz ile Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın da aralarında bulunduğu heyet, Güney Kurdistan'daki diplomatik temaslarını sürdürüyor.

Heyet, bugün Süleymaniye’de Kurdistan Kadın Birliği'ni ziyaret etti. Kurdistan Kadın Birliği Üyesi Seywan Rustem, görüşmede kadınların dört parça Kurdistan’daki durumunun ele alındığını bildirdi. Seywan Rustem, "Kadınların yaşadığı sorunların çözümü girişimlerine değindik. Kurdistan’ın dört parçasındaki kadınların yaşadığı sorunların aynı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi güçlendirme ve sorunları birlikte çözmeye çalışıyoruz" dedi.

DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz ise, "Görüşmede Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırılara değindik. Ele alınan diğer konular ise kadınlar arasındaki ilişkiler hakkındaydı," diye belirtti.