Deniz Fırat anıldı

8 Ağustos 2014’te Maxmur’da haber takibi yaparken yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat'ın ölümünün 3'nci yıl dönümünde özgür basın çalışanları tarafından mezarı başında anıldı.

Özgür Basın çalışanları, 8 Ağustos 2014 tarihinde Maxmur'da haber takibi yaparken yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat'ı Çaldıran ilçesine bağlı Xece Xatun (Han Gedik) Mahallesi'nde bulunan mezarın başında andı. Anmaya Fırat'ın ailesi ve özgür basın çalışanları katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ardından Fırat'ın mezarlına karanfiller bırakıldı. 

Burada kısa bir konuşma yapan JINHA Editörü Zehnra Tunç, Fırat'ın zulmü ve baskıları kabul etmeyerek yönlerini özgür dağlara verdiğini belirterek, "Büyük Bınefş ve Küçük Sarya Ağustos ayında Metina'da şehit düştü. Deniz Fırat'da 8 Ağustos 2014'de yaşamını yitirdi. Deniz direnişçi bir kadın olarak Mahmur kampında gazetecilik yapıyordu. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin yaptığı zulmü tüm dünyaya aktarıyordu. Deniz yaşananları aktarmak için son nefesine kadar direndi" diye konuştu.