Dersim: Rojava Devrimi tüm halklar ve inanç topluluklarının devrimidir

Rojava Devrimi'nin 5. yıl dönümü vesilesiyle konuşan YPG savaşçısı Şiyar Dersim, Rojava devrimi halkların tüm ezilen halk ve inanç topluluklarının ortak iradesi ve ortak mücadelesinin zaferi olduğunu söyledi.

Rojava Devrimi halkların özgürlük, adalet, eşitlik özlemine, özgür yaşam istemine cevap olurken tüm halkların ve inançlar kendi geleceklerini Rojava devriminde gördüğü için devrime sahip çıktı.

Rojava devrimi temelinde özgür yaşamı inşa etme göreviyle karşı karşıya olduklarını söyleyen YPG savaşçısı Şiyar Dersim, Rojava devrimi üzerindeki krili plan ve projelerin devre de olmaya devam ettiğini, Rojava devrimi üzerindeki tehlikelerin bertaraf edilmesi için tüm halk ve inanç topluluklarının güç birliğini sürdürmesi gerektiğini hatta daha da geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

ROJAVA DEVRİMİ KAOSTAN ÇIKIŞTIR

Şiyar Dersim, Arap baharı denilen sürecin başlamasıyla hem olumlu hem olumsuz gelişmeler yarattığına dikkat çekerek, Ortadoğu’nun kaotik bir ortama girdiğini belirtti.

Ortadoğu'da ulus-devlet sistemlerinin iflas ettiğini, herhangi bir alternatifin de üretilemediğini kaydeden Şiyar Dersim, ancak Kürt Özgürlük Hareketinin yeni bir paradigma ve sistemle özel de Rojava'da ve genelde de Ortadoğu’da önemli bir çıkış yaptığını vurguladı.

Rojava'da gerçekleşen devrimin de işte böylesi bir mücadele perspektifiyle ile geliştiğini söyleyen Şiyar Dersim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uzun yıllar Suriye ve Rojava'da yürüttüğü mücadeleyle bu mücadelenin, devrimin zemini hazırladığını belirterek, Rojava Devriminin bu zemin üzerinden geliştiği ve şekillendiğinin altını çizdi.

DEVRİM ÖZGÜRLÜK, ADALET, EŞİTLİK VE ÖZGÜR YAŞAM ÖZLEMİNE CEVAP OLDU

Dersim, 19 Temmuz’da Kobanê ile başlayan devrim sürecinin halkların özgürlük, adalet, eşitlik ve özgür yaşam istemlerine, özlem ve hayallerine cevap vermesinden kaynaklı olarak her kesimce sahiplenildiğini söyledi.

Küçük bir yerde başlayan Rojava devriminin ve YPG/YPJ savaşçılarının giderek bütün Rojava'ya yayıldığını tüm dünyada saygı duyulan bir konuma ulşatığını ifade eden Şiyar Dersim, Suriye Ulusal Koalisyonu, El Nusra, Ehrar El Şam, Ceyş El İslam ve DAİŞ gibi çete gruplarının halklar tarafından sahiplenilmediğine dikkat çekti.

Şiyar Dersim, aynı şekilde mevcut Baas rejiminin de halklar tarafından sahiplenilmediğinin altını çizdi.

Özelikle DAİŞ, El Nusra vb. çete örgütlerinin yaptıkları katliamlar ve diğer tüm insanlık dışı uygulamalar ile ne tür çete örgütleri olduklarını açıkça gösterdiğini söyleyen Şiyar Dersim, bu durumu gören halk ve inanç topluluklarının Rojava devrimi etrafında birleştiğini ve mücadeleyi daha da geliştirdiğini kaydetti.

ROJAVA DEVRİMİ DÜNYANIN KÜRTLERE BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Şiyar Dersim, ABD ve Avrupa ülkelerinin yıllardır Kürt Özgürlük Hareketini terörize ettiğini, ancak Rojava devrimi ile birlikte dünyanın Kürtlere bakış açısının önemli oranda değiştiğini belirtti.

Kürt Özgürlük Hareketini halkın gözünde karalamak için gerek siyasi gerekse askeri bütün olanakların devreye koyulup kulanıldığına dikkat çeken Şiyar Dersim, DAİŞ çetelerinin bütün halklar için bir tehdit olduğu açığa çıkınca ABD ve Avrupa ülkelerinin, kendileri için de bir tehdit olarak görmeye başladığını ve desteği kestiğini vurguladı.

Kürt Özgürlük Hareketi gerçeğini de tüm dünya tarafından böylece görüldüğüne dikkat çeken Şiyar Dersim, Türk devletinin de dünyanının tam aksine devrimi boğmak için bütün olanaklarını devreye koyduğunu söyledi.

Şiyar Dersim, Türk devletinin Kürt ve Kürt Özgürlük Hareketi düşmanlığı temelinde DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam, Ceyş El İslam gibi barbar bir çete grublarına destek verdiğini belirtti. ‘ Türk devleti bilmeli ki, Kürt halkı sonuna kadar kendi özgürlük değerlerine sahip çıkacak ‘ diyen Şiyar Dersim, Türk devletinin bir an önce bu yanlış politikalarından ve Kürt düşmanlığından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

 

...