Devlet Nusaybin'de ilerleyemiyor

Direnişin 28’nci gününe girdiği Nusaybin’de devlet güçleri ile YPS/YSP JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPS üyeleri devlet güçlerinin mahallelere girmesine izin vermiyor.

Sıkıyönetim uygulamalarının 28’nci gününe girdiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde, devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Günlerdir ilerleyemeyen ve her girişiminde ise büyük kayıp veren devlet güçleri, evleri yıkmaya devam ediyor. Verdiği kayıplar ardından geri çekilen devlet güçleri, stratejik noktalara yerleşerek buradan mahallelere top ve obüs atışları ile saldırarak evleri yakıp yıkıyor.

Çatışmaların yoğunlaştığı Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerinin yanı sıra Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde de çatışmalar şiddetleniyor. Özellikle Veysika Mezarlığı hattı, Çağçağ Caddesi, istasyon hattı ve eski devlet hastanesi civarında çatışmalar giderek şiddetlendi. Zaman zaman şiddetli patlamalarında meydana geldiği direniş mahallelerinde, YPS üyeleri devlet güçlerinin ilerlemesine izin vermiyor.

Sürekli ambulans hareketliliğinin yaşandığı Nusaybin’de aynı zamanda mahallelere paletli vinç götürüldüğü görüldü.