Dilekçi: Yürüyüşte büyük bir motivasyon var

DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, İradeye Saygı Yürüyüşü'nnde halkın yoğun duyarlılığı ile karşılaştıklarını söyledi, "Yürüyüşte büyük bir motivasyon var" dedi.

İRADEYE SAYGI

DEM Parti ve DBP tarafından Wan'da startı verilen İradeye Saygı Yürüyüşü devam ediyor. Binlerin katılımıyla süren yürüyüş bugün Elbak (Başkale) ilçesinde yapıldı. Yürüyüş grubu Başkale'nin ardından Colemêrg'e doğru yürüyüşe geçti.

Günlerdir yürüyüşte bulunan ve yürüyüşü ANF'ye değerlendiren DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, "30 Haziran'da Marmara'da başlayan ve Türkiye'de STÖ'ler, DTÖ'ler ve siyasi partilerin katılımıyla Wan'da fiili yürüyüşe geçildi. Bir haftasını doldurdu. Bugün Başkale'den, Hakkari'ye yola çıkıyoruz. Yoğun bir ilgi ve alaka var. Halkın bu konudaki duyarlılığı çok yüksek. Yürüyüş boyunca irade gasbına karşı milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız duygularını, düşüncelerini ifade etti. Halkın iradesinin gasp edilmeyeceğini ortaya koydular, bir duruş sergilediler. Kadın ve erkek karışımı bir yürüyüşümüz var. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da dahil oldu" dedi.

'MORAL VE MOTİVASYON ÇOK YÜKSEK'

Dilekçi, "Trafiğin yoğun olmadığı güzergahta yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Moral ve motivasyon çok yüksek ve halkımızın katılımıyla devam ediyoruz. Bu akşam Hakkari ve Yüksekova arası Yeniköprü'yü geçtikten sonra konaklayacağız ve Pazartesi sabahı Hakkari'de olacağız. Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Hakkari'de kitlesel bir açıklama yaparak yürüyüşümüzü bitireceğiz." diye konuştu.