GÖRÜNTÜLÜ

Dirbesiyê'de görkemli 19 Temmuz kutlamaları

Dirbesiyê'de Rojava Devrimi'nin yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Hesekê, Til Temir, Serêkanîyê ve Amudê halkının katılımı ile Dirbesiyê'de binlerin katılımı ile yapılan kutlamada, devrimde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 20 yıllık emeğinin olduğuna dikkat çekildi.

Askeri törene YPG-YPJ, Asaiş, HPC  ve Öz Savunma güçleri katıldı. Devrim şehitleri için saygı duruşundan sonra TEV-DEM ve YPG adına birer konuşma yapıldı. Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu'da ve Rojava'daki yirmi yıllık emeğine dikkat çekildi.

Kobanê halkı ile dayanışmak amacıyla Türkiyeli devrimci gençlerin Suruç'ta katledilmelerinin de hatırlatıldığı etkinlikte, "Bugün buralarda duruyorsak, şehitlerimizin emeği ve mücadelesi sayesindedir” denildi.

Hesekê, Til Temir, Serêkanîyê, Amudê ve Dirbesiyê şehirlerden binlerce insanın katıldığı etkinlikte TEV-ÇAND’a bağlı folklor ve koro grupları da sahne aldı. Sahnede Öcalan'ın fotoğrafı da göndere çekildi ve "Bîjî Serok Apo" sloganı atıldı.

Etkinliğin sonunda Rojava Ciwanên Şoreşger'den bir grup genç sahneye çıkarak YPG’ye katılım sözünü verdi. Gençlerin katılım gerekçelerini açıklaması etkinliğe katılan tarafından alkış ve zılgıtlar ile desteklendi. 
 

...