Direnişi kıramayan Saray çeteleri Şırnak'ı bombalıyor

Şırnak'ta kentin doğusundan batısına uzanan hatta yerleştirilen tank, top, obüs ve dockalarla mahalleler aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Son en yoğun bombardımanında birçok ev yakıldı.

Şırnak'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altındaki soykırım saldırılarının 27'nci gününde kentin etrafına konuşlandırılan tank, top, obüs ve zırhlı araçlarla kant yoğun bir şekilde bombalanıyor. Son günlerin en yoğun bombardımanı sonucu kentte başta İsmetpaşa, Cumhuriyet, Dicle ve Bahçelievler mahalleri olmak üzere birçok ev yakılıyor.

Şırnak'ın doğusundaki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan başlanarak batısındaki Çakırsöğüt Jandarman Tugayı'na kadar olan kente hakim tepelerin yamacındaki Mişûlê, Serê Sirkê ve Kendêlîş Mezarlığı'na konuşlandırılan tank, top ve zırhlı araçlarla Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri yoğun bir şekilde bombalanıyor. Mahallelerin etrafında ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bu arada 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan başlanarak batısındaki Çakırsöğüt Jandarman Tugayı'na kadar olan kente hakim tepelerin zirvelerindeki doçka mevzilerinden de direniş mahallelerinin tarandığı görüldü. Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber ile Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'nda konuşlandırılan tank, top ve zırhlı araçlarla Bahçelievler Mahallesi de yoğun bir şekilde bombalanıyor. Mahallenin üst kısımlarında bulunan ve Hükümet Konağı'na yakınlarındaki eski Emniyet Müdürlüğü binası ile polis lojmanlarının bulunduğu bölgede de şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yeni Mahalle'de ise yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yoğun bombardıman altındaki mahallelerde ulaştığımız siviller, durumlarının iyi olduğu ancak bir çok evin yıkıldığını söyledi.