Düşünmez: Halkımızı direnmeye davet ediyoruz

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine tepki gösteren DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, “Bu irade gaspına karşı bütün halkımızı, Hakkâri halkının meşru taleplerine ses olmaya ve dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz” dedi.

COLEMÊRG BELEDİYESİ GASP EDİLDİ

Colemêrg'de 31 Mart'ta yapılan seçimlerde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, bugün sabah saatlerinde Wan'da gözaltına alındı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından belediye ablukaya alındı. Belediyenin Türk İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepkiler sürüyor.

ANF’ye değerlendirmede bulunan DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, şunları aktardı: "Bu halk iki dönemdir devam eden kayyum politikalarına en iyi cevabı 31 Mart’ta sandıklarda verdi. Seçim sürecinde iktidar devletin bütün imkânlarını devreye koydu. Ama buna rağmen halk iradesine sahip çıktı. Yumuşama ve yeni anayasa tartışması yapanlar mevzu bahis Kürtlerin hakkı olunca siyasi darbeyi hemen yapıyorlar. Bu halkın siyasi kazanımları karşısında iktidar ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Hukukla hiç alakası olmayan ve darbeyi meşrulaştıran bir açıklama yapıldı. Temelde Kürt düşmanlığını her alanda açığa çıkardılar. Her türlü saldırıyı yürütüyorlar."

‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

İktidarın bütün saldırılarına karşı direnmeye devam edeceklerini ifade eden Düşünmez, “Yerel seçimlere taşıma seçmenlerle ve devletin tüm imkânlarıyla sandıktan çıkamayanlar darbe mantığıyla irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Kentte birçok eylemsellik örgütlemeye çalışıyoruz. Yıllardır baş eğdirmeye çalıştıkları Colemêrg halkı yerel seçimlerde nasıl iradesine sahip çıkmışsa, bu irade gaspına karşı da yine iradesine sahip çıkacaktır. Geçmiş örneklerde gördüğümüz şekliyle halk iradesine sahip çıkmadığında kayyum talanına yol verilmiş olacak. Saat 15:30'da bir dizi eylemsellik başlattık, saat 19:00’da da DBP Eşbaşkanlarımızın katılımıyla bir basın açıklaması yapacağız. Akabinde ses çıkarma eylemleri yapılacak. Biz bu hukuksuz karara karşı direnmeye devam edeceğiz. Bu irade gaspına karşılık bütün halkımızın Hakkâri halkının meşru taleplerine ses olmaları ve dayanışma içerisinde olmaları çağrımız var" şeklinde konuştu.