YENİLENDİ

Efrîn’de 3, Girê Spî 1 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Rojava’nın Şehba ve Halep’in Şêx Maqsûd Mahallesi’nde yaşamını yitiren üç YPG ve YPJ ile Ceyş El-Suwar savaşçısı Efrîn’de düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Halep’in Şêx Maqsud Mahallesi’ndeki direnişte 5 Ağustos günü yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Soro Şêrawa (Reşîd Hemade), Dirok Berxwedan (Emîra Şahîd) ile Şehba bölgesinde yaşamını yitiren Ceyş El-Suwar savaşçısı Sefwet Rehal, Şehit Refiq Şehitliğinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Avrîn Hastanesi önünde bir araya gelen binlerce kişi, 3 savaşçısının cenazesini konvoy ile Şera’ya bağlı Matîna köyündeki Şehit Refiq Şehitliği’ne getirdi.

3 savaşçının cenazesi Şera’ya ulaştığında da yüzlerce kişi tarafından “Şehit namirin” sloganlarıyla karşılandı. Şehitlikte düzenlenen askeri tören ardından Şehit Aileleri Kurumu adına Abdîn Şêxo, YPG/YPJ adına Viyan Kemangjr ve Ceyş El-Siwar adına Ebû Xiyas birer konuşma yaptı.

Şehit ailelerine başsağlığı dileklerinin iletildiği konuşmalarda, mücadelelerine sahip çıkma sözü de verildi.

Künyelerinin okunması ardından 3 savaşçının cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

GIRÊ SPÎ

Minbic’i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Yasir Naşî de Girê Spî Şehitleri Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurladı.
Törende konuşan Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid, özgürlük savaşçılarının özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiğini ve ortak bir yaşam inşası için büyük fedakarlıklar yaptıklarını söyleyerek, “Kobanêli gençler Girê Spî’de, Girê Spili gençler Şedadê ve Hol’de, Kuzey Suriyeli gençler Minbic’te şehit düştü” dedi.
PYD Üyesi Xalid Bozan ise “Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerini yaymak için canlarını feda eden şehitleri saygıyla anıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Yasir Naşî’nin kimlik bilgileri kitleye okundu.