Efrin’de ‘Öcalan’a özgürlük yürüyüşü’

Efrin ve ilçelerinde binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü. çler öncülüğünde bir yürüyüş düzenledi.

Efrin merkezde, Rojava Gençlik Merkezi önünden başlayan yürüyüş otoban kavşağını geçerek Raco Şehitler Meydanı’na kadar devam etti.

Gençlerin düzenlediği yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri kaldırıldı ve “Bijî Berxwedana Îmraliyê” , “Bê Serok, jiyan nabe”sloganları atıldı.

Kitle, Şehitler Meydanı’na ulaştığında Rojava Gençlik Birliği Yönetim üyesi Harûn Diyar konuşma yaparak Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridi kınadı ve şöyle dedi: “Öcalan zindanda olduğu sürece hiçbir yerde hiç kimseye özgürlük ve yaşam yoktur”.

Spor ve Gençlik Konseyi başkanı Mihemed Qere Man ise, “Türk devleti faşist siyasetiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı tecritle bölge halkını da barış, insani ve önderliğin düşüncelerinden mahrum bırakmak istiyor. Mihemed “Kürt Halk Önderinin üzerindeki tecrit tüm bölge halkının üzerindeki tecrittir. Herkes Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sokaklara çıkmalı” dedi.

ŞÊRAWA’DE YÜRÜYÜŞ

Şêrewa ilçesinde yüzlerde kişi Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş düzenledi. Kitle, Gîmar köyünden Birad köyüne kadar 5 km  boyunca yürüdü. Yürüyüşte YPG/YPJ, TEV-DEM, PYD bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri kaldırıldı. Ayrıca “Jin ji bo Ocalan Her li Çalakiyan e”, “Azadiya Ocalan Misogeriya Aşitiya Rojhilata Navîn e”, ” dîlgirtina Serok dîlgirtina tevahî mirovahiyê ye” yazılı pankartlar açıldı.

Birad köyünde  Efrin Savunma Konseyi başkanı Ebdo Ibrahîm konuşma yaparak Kürt Halk Önderinin özgürleşemeyene kadar eylemlere devam edeceklerini belirterek şöyle devam etti: “KDP Kürt Halk Önderi üzerinde kirli bir siyaset yürütüyor. Bu siyaset hiçbir zaman Kürt halkının iradesini kırmayacaktır” dedi.

Ibrahîm ‘in ardından TEV-DEM eş başkanı Daliya Henan konuşarak, Kürt Halk Önderi’nin üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin insanlık dışı bir süreç olduğunu belirterek “Önder Apo’nun üzerinde tecrit uygulayanlar suçludur ve cezalandırılmalıdır”dedi.

ŞIYÊ İLÇESİ

Şiyê ilçesinde barış anneleri ve Kongra Star üyeleri Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kınamak amaçlı başlattıkları açlık grevi eylemlerini sonlandırdı.

Kürt Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kınamak amaçlı başlatılan yürüyüş 19 Temmuz Meydanı’ndan başlayarak ilçe sokakları ve Şehit Renas otobanından geçildi.

Yürüyüşün sonunda Kongra Star ve Şehit Aileleri Kurumu ortak bir açıklama yaptı ve uluslararası kamuoyuna seslenerek AKP hükümetine baskı yapmasını ve Kürt halkına seslenerek Önderlerinin özgürlüğü için direniş seviyelerini yükseltmelerini istedi.

Yürüyüş TEV-DEM merkezi önünde son buldu.