Efrîn'de Öcalan'ın özgürlüğü için eylem

Efrîn Kantonu'nda Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevi başlatıldı. Bilbilê Mahallesi'nde yaşayanlar da sokaklara çıkarak tecridi protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük ağırlaştırılmış tecride öfke dinmiyor.

Efrîn kantonunda tecridin kaldırılması için Barış Anneleri ve Kongreya Star üyeleri açlık grevi başlattı. Kadınlar, 19 Temmuz Mahallesi’nde açtıkları çadırda, basın açıklaması yaparak eylemlerini başlattı.
Eylem dün başladı ve bugün saat 18.00'e kadar sürecek.

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ'

Hesen Zaxo tarafından okunan basın açılmasında, şöyle denildi: "AKP devleti ve komplocu devletler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve felsefesinin sonunu getirmek istiyor. Ancak kadınlar olarak onlara şunu söylüyoruz; siz ne yaparsanız yapın Önder Apo’nun topluma işlemiş olan fikirlerini söküp atamayacaksınız. Hiçbir uygulamanıza karşı sessiz kalmayacağız. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerimizi devam ettireceğiz.”

Açıklamanın sonunda insan hakları örgütleri ve BM Güvenlik Konseyi'ne tecride karşı sessiz kalmamaları ve harekete geçmeleri yönünde çağrı yapıldı.

Barış Anneleri de şu mesajı verdi: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Ortadoğu halkları için barış güvercinidir. Ortadoğu'da yaşananlar için çözümün kilidi odur. Bu yüzden faşist sistem tecridi sürekli uygulamaktadır.”

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ACİL ÇAĞRI

Efrîn kantonuna bağlı Bilbilê ilçesinde de binlerce kişi tecridi protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Zeira köyü çıkışından ilçe merkezine kadar devam etti. 

Yürüyüşçüler ilçedeki futbol sahasında toplandı. Burada, Efrîn Kantonu TEV-DEM Eşbaşkanı Mistefa Hesen’in yaptığı konuşmada Öcalan’ın İmralı’da gösterdiği direnişe vurgu yapıldı.

Bilbilê ilçesi Kongreya Star Yönetimi Üyesi Gulê Mihemed, konuşmasında, Öcalan’dan şimdiye kadar hrhangi bir haber alınamadığını kaydederken, insan hakları örgütlerinin acilen harekete geçmesini istedi.