Elîh'te protesto: Direnişimiz her yerde devam edecek

Silêmanî’de gazetecilerin katledilmesi Elîh'te protesto edildi. Eylemde "Saldırılara karşı direnişimiz yaşadığımız her yerde devam edecek" mesajı verildi.

SALDIRI KINANDI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Êlih İl Örgütü, Türk devletinin Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde Özgür Basın emekçilerini katletmesini protesto etti.

Pazaryeri Mahallesi’nde yapılan eyleme siyasi parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Dün yapılan alçakça saldırıda iki Özgür Basın emekçisi katledildi, 6 kişi ise yaralandı. Saldırılara karşı direniş mücadelemiz yaşadığımız her yerde devam edecek. Hiçbir şekilde Kürt halkına geri adım attıramayacaklar. Bir kez daha Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn arkadaşımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

 DEM Parti Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu ise şöyle konuştu: “Bu saldırı Kürtlere yönelik ilk saldırı değil. Biz ne dün boyun eğdik, ne de bugün boyun eğeceğiz. O yüzden KDP hükümetine de sesleniyoruz; işbirlikçi tarzınızdan vazgeçin ve dört parça Kurdistan’da, Kürtlerin demokratik haklarının inşa edilmesi için gerekli çabayı gösterin."

Eylem “jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla tamamlandı.