Fransa'da Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler yayılıyor

Başkent Paris'te yaşayan Kürt gençler, Öcalan'ın özgürlüğü için sokağa çıktı. Ülkede 3, 4, 5 Ağustos günlerinde de eylemler düzenlenecek.

Fransa'nın başkenti Paris'te, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Ciwanên Azad öncülüğünde bir eylem düzenlendi.

Republiq Meydanı'ndaki eylemde, sık sık Fransızca sloganlar da atıldı.

5. Komalên Ciwan Kongresi'ni sloganlar ile selamlayan gençler adına konuşan Eriş Amed, şunları belirtti: "Şehit Andok ve Şehit Axin ve tüm öz yönetim direnişinde şehit düşen yoldaşlarımızı anıyoruz. Son gelişen Qamişlo Katliamı'nın intikamı alınacak ve Minbic operasyonunun getirdiği zafer ile tüm Rojava şehitlerinin intikamı alınmış olunacak. Avrupa'da yaşan gençler olarak da Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda ve sürekli eylemde olacağız."

EYLEM TAKVİMİ

CDK-F de Paris ve çevresinde bir haftalık eylem planlamasını açıkladı. Tüm Kürdistanlıları eylemlere katılmaya çağıran CDK-F'nin planlaması şöyle:

"3 Ağustos 
Şengal şehitlerini anma ve Öcalan'ın özgürlüğünü talep etmek amacı ile Creil, Villiers le bel, Drancy, Villeneuve, Evry ve Normandia bölgelerinde saat 19.00'da miting gerçekleştirilecek. 

4 Ağustos 
Öcalan'ın özgürlüğü için saat 19.00'da Gare de Lyon'da TEV-ÇAND öncülüğünde eylem gerçekleştirilecek. 

5 Ağustos 
Drancy, Grigny, Normandia ve Villiers le bel kadın meclisleri tarafından CPT'ye mektup gönderilecek. 

4 ve 5 Ağustos 
Rennes'te Öcalan'ın özgürlüğü için iki günlük çadır eylemi düzenlenecek."
 

...