GÖRÜNTÜLÜ

Gulistan Taraların yolunda ilerleyeceğiz

Türk devleti tarafından katledilen Özgür Basın emekçisi Gulistan Tara, Azadî Parkı’nda düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

GULISTAN TARA CENAZE TÖRENİ

Türk devleti tarafından katledilen  Özgür Basın emekçisi Gulistan Tara’nın cenazesi Silemanî Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra Azadî Parkı’na getirildi. Kuzey Kurdistan’a uğurlanmadan önce Gulistan Tara anısına bir tören düzenlendi.

Burada açıklama yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, Türk devletinin Özgür Basın emekçilerine yönelik saldırısı ve KDP’ye bağlı Anti-Terör biriminin olayı çarpıtmaya yönelik girişimlerini kınadı. Özgür Basın şehitleri Hêro Bahadîn ve Gulistan Tara’nın yolunun takip edileceği sözü yinelendi.


Chatr Production şirketine ait aracın 23 Ağustos günü hedef alındığı ve saldırı sonucu Hêro Bahadîn ve Gulistan Tara’nın şehadete ulaştığının hatırlatıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saldırının düzenlendiği ilk andan itibaren yoldaşlarımızın gazetecilik faaliyetleri için bölgeye gittiklerini bildirdik. Ancak işgalci Türk devleti, uluslararası yasalara aykırı bir şekilde insansız hava araçlarıyla ekibimizi hedef aldı. Bu saldırıyı işgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’ın tamamında işlediği, sivilleri hedef alan, şehadetlere ve ciddi yaralanmalara yol açan suçları kapsamında değerlendiriyor, özgür basını susturmaya yönelik bir başka başarısız girişim olarak görüyoruz.”

'DÜŞMANIN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDILAR'

Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in çalışmalarında kamuoyuna hakikati ulaştırmayı ve Kurdistan düşmanlarının gerçek yüzünü ortaya çıkarmayı amaçladığı belirtilerek, “Yoldaşlarımız, Kürt kamuoyunun Kurdistan topraklarında işlenen suç ve işgallere karşı olan tavrını medya aracılığıyla ortaya koymaya ve işgalci devletlerin baskı ve zulümlerini dünyaya ve uluslararası topluma göstermeye çalıştılar” denildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Chatr Production olarak terörist Türk devletinin saldırı ve işgalini ve KDP’ye bağlı Anti-Terör biriminin Türk devletinin işlediği suçu örtbas etme ve gazetecilerin katledilmesi davasını çarpıtmaya yönelik girişimlerini kınıyoruz. Irak ve Kurdistan Bölgesi’ndeki uluslararası örgütlere ve dünya ülkelerinin temsilciliklerine, gazetecilerin katledilmesini Türk devletinin Güney Kurdistan’daki sivillere karşı işlediği suçlara karşı sessizliği durdurmak için bir neden olarak görme çağrısında bulunuyoruz. Türk devletinin Güney Kurdistan’da işlediği suçların durdurulması için ciddi girişimlerde bulunulmalıdır. Dostlarımız ve yoldaşlarımız Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’e onların yolundan ilerleyeceğimizin, fikirlerinin takipçisi olacağımızın ve işgal ile adaletsizliğe karşı kalemlerimizi bileyeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Gulistan Tara’nın kardeşi Ahmet Tekik de şunları belirtti: “Gulistan benim kardeşimdi ancak ondan daha fazlasıydı, arkadaşımız ve yoldaşımızdı. Gulistan kalemi ve kamerası olan bir gazeteciydi.”

Ahmet Tekik’in konuşmasında, “Gulistan şehit oldu ama bugün hepimiz Gulistan’ız” vurgusu dikkat çekti.

BAKUR'A DOĞRU YOLA ÇIKARILDI

Özgür Basın çalışanı Gulistan Tara’nın naaşı 6 günün ardından  Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Cenaze kadınların omuzlarında Azadî Parkı’nda çok sayıda gazeteci, aktivist ve sivil toplum örgütü ve halk tarafından karşılandı. Burada şehit Gulistan Tara için bir tören düzenlendi. 

Şehit Gulistan Tara'nın cenazesi kadınların omuzlarında önce Chatr Production’a, ardından Kuzey Kurdistan’ın Elih (Batman) kentine doğru yola çıkarıldı.