Gabar’daki Girê Cotyar taburuna üç koldan eylem

HPG gerillaları 5 Ağustos günü Gabar’ın Girê Cotyar taburuna yönelik 3 ayrı koldan eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının 5 Ağustos günü Gabar alanındaki Girê Cotyar Taburu’na yönelik 3 koldan bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Eylemin ayrıntıları şöyle:

“5 Ağustos günü saat 13.15'te gerillalarımız Botan’a bağlı Gabar alanında bulunan Girê Cotyar taburuna yönelik 3 ayrı koldan eylem gerçekleştirmiştir.

Birinci eylem kolu; mevzileri roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurmuş, bu vuruşlar sonucunda 3 asker öldürülmüştür. Ayrıca bir konteynır da hedef alınarak vurulmuş ve konteynırda yangın çıkmıştır.

İkinci eylem kolu ise; suikast ve orta otomatik silahlarla mevzileri vurmuştur.

Üçüncü eylem kolu ise; ağır silahlarla mevzileri, konteynırları ve 1 tankı etkili bir şekilde vurmuştur. Etkili bir şekilde vurulan konteynırlardan biri yanarak imha olurken; tank da darbelenmiştir. Burada netleştirilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Gırê Cotyar ve TRT Gabar taburları çevresindeki alanları bombalaması sonucu Geliyê Gurdına, Qermê ve Dêrşev alanlarında yangın çıkmıştır. TC ordusu saat 21.30'da Skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Bu eylem 30 Temmuz 2015 tarihinde Gırê Cotyar ve Önce Vatan tepesine yapılan eylemde şehit düşen Harun Çekdar (Ümit Turan) yoldaşımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”