'Garê destanı bizi başarıya daha fazla yaklaştırdı'

Türk devletinin Garê'ye yönelik işgal saldırılarında gerillanın direnişine çarptığını belirten YJA Star gerillası Bêrîtan Botan ve HPG gerillası Mahîr Cûdî, Garê destanının kendilerini başarıya daha fazla yaklaştırdığını ifade ettiler.

İşgalci Türk ordusu 10 Şubat'ta ‘Pençe-Kartal 2’ adıyla Garê’de bir operasyon başlatmıştı. 40’tan fazla uçak, onlarca helikopter, SİHA, İHA, çok sayıda asker ve özel kuvvet güçleriyle Garê’ye saldırdı. Şoreş Beytüşşebap komutasındaki HPG gerillaların direnişiyle, işgal saldırısı 14 Şubat'ta yenilgiye uğradı. YJA Star gerillası Bêrîtan Botan ve HPG gerillası Mahîr Cûdî Garê’deki direnişi anlattı.

YJA Star gerillası Bêrîtan Botan, gerilla alanlarındaki direnişle beraber başarıya yürüdüklerini belirterek, "Düşman bütün teknik olanaklarını kullanmasına rağmen, Garê’de Kürdistan özgürlük gerillasının direnişini aşamadı. Faşist Türk devleti yenilerek, çekilmek zorunda kaldı. HPG ve YJA Star gerillaları biliyoruz ki bu saldırı uluslararası komplonun devamıydı. Planladıkları bir şekilde Şubat ayında alana saldırdılar.

Bizim açımızdan Garê’de düşmanın yenilmesi, uluslararası komplonun boşa çıkarılması demektir. Faşizmi yenilgiye uğratmak bizim için başarıdır. Bizim irademiz güçlü, hedefimiz ise büyüktür. Bu yüzden başarıya ulaşıncaya kadar direneceğiz. Hedefimiz özgür Kürdistan’da Önder Apo ve halkımızla beraber özgür bir yaşam sürmek. Bu ruhla her mevzide savaşıp başarıya ulaşacağız" diye konuştu.

GARÊ'DEN ÇIKMAK, GARÊ'YE GELMEK GİBİ OLMADI

HPG gerillası Mahîr Cûdî ise HPG gerillalarının halkına söz verdiğini ve bütün Kürdistan’ı işgalcilere karşı koruyacaklarını vurguladı. "Türk ordusu için Garê'den çıkmak, Garê'ye gelmek gibi olmadı" diyen Cûdî, "Erdoğan bunun hesabını yapmalıydı. Planları gerilla direnişine çarptı. Şoreş yoldaş öncülüğünde NATO'nun ikinci büyük ordusunun kapsamlı operasyonuna karşı büyük bir direniş sergilendi. Bu kahramanlık şahsında irade ve kararlılığın tekniği yenebileceği ispatlandı" diye belirtti.