Gazeteci Hüseyin Deniz mezarı başında anıldı

9 Ağustos 1992’de Urfa’da katledilen Özgür Gündem Gazetesi temsilcisi Hüseyin Deniz, mezarı başında anıldı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 9 Ağustos 1992 tarihinde evinden işyerine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Özgür Gündem Temsilcisi Hüseyin Deniz, katledişinin 24'uncü yılında ilçedeki mezarı başında anıldı.

Anmaya eşi Adla Deniz ve çocukları, kardeşi Newroz Alğaç ile Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), MEYA-DER, HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan MEYA-DER yöneticisi Bilal Deliktaş, Deniz gibi cesur bir gazeteciyi asla unutmayacaklarını söyledi.

Halkının mücadelesini ve sesini duyurduğu onurlu yolda ağabeyinin şehit düştüğünü dile getiren Hüseyin Deniz'in kardeşi Newroz Alğaç da, 24 yıldır onu unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Eşi Adla Deniz ise, Hüseyin'in ardından söylenebilecek sözün olmadığını ifade etti. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen eşini unutmayan gazeteci yoldaşlarına teşekkür eden Adla Deniz, eşinin mücadelesinin hala yürütüldüğüne dair sözleri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yapılan bu konuşmalar sonrası Deniz'in mezarına güller bırakıldı. Eşi ve çocukları, Deniz'in mezarı başında uzun bir süre kalarak, hasret giderdi.

Son olarak konuşan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yöneticisi Aziz Oruç da, ezilen halkların sesini susturmaya çalışan gazetecilerin dünyanın her tarafında baskı ve katledilme ile yüz yüze kaldığını ifade ederken, " Kürt halkının gerçeklerini yazmak, ateşten gömlektir. Ancak Özgür Gündem gazetesi ile başlayan gelenek, günümüzde de sürdürülmekte. 90'lı yıllarda arkadaşlarımızı katledenler, şimdi kafalarına silah dayayarak, cezaevlerine atarak, işkence ederek susturmak istiyorlar. Ancak Hüseyinlerin bıraktığı mirasın takipçisi arkadaşlarımız susmadı, susmayacak" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası aile ve kitle mezarlıktan ayrıldı.