GÖRÜNTÜLÜ

Gazetecilerin katledilmesi kınandı

Kurdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası ve Metro Gazeteci Haklarını Koruma Merkezi Türk devletinin gazetecileri katletmesini protesto etti.

Kurdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası Süleymaniye Şube Başkanı Karwan Enwer, işgalci Türk devletinin gazetecilere yönelik saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Saldırıda 2 gazetecinin şehit düştüğünü hatırlatan Enwer, “Gazetecilere yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası hukuka göre gazeteciler tüm çatışmalardan uzak tutulmalı ve savaş bölgesinde olsalar dahi hedef alınmamalıdır. Bugün yaşanan saldırıyı tüm uluslararası örgüt ve federasyonlara taşıyacağız” dedi.

Karwan Enwer, şunları söyledi; “Bu saldırının gazetecilerin yaşadığı son felaket olmasını umuyoruz. Gazetecilerin silahı yoktur. Ancak bizler de gazetecilerin bir daha bölgede yaşanan sorunlara kurban gitmemesi için bu saldırılara karşı tepki göstermeliyiz.”
İşgalci Türk devleti, Süleymaniye’nin Seyidsadık ilçesinde SİHA’larla Kürt gazetecileri taşıyan ve medya şirketi Chatr Production’a ait olan bir aracı hedef aldı. Saldırıda 2 gazeteci şehit düştü.

'TÜRK DEVLETİ HER GÜN SİVİLLERİ KATLEDİYOR'

Metro Gazeteci Haklarını Koruma Merkezi Yöneticisi Rahman Garib da şunları söyledi:

"Türk devletinin devam eden saldırılarının ve işgalinin nedeni Irak ve Kurdistan Bölgesi hükümetlerinin sessizliğidir. Bilindiği üzere Türk devleti Kurdistan Bölgesi topraklarında 50 kilometre kadar ilerledi ve her gün sivil yurttaşları hedef alıyor.”

Rahman Garib, devamında Türk devletinin halkı ve gazetecileri hedef alan saldırılarının ve devam eden işgalinin birinci dereceden sorumlusunun Irak ve Kurdistan Bölgesi hükümetlerinin sessizliği ve tepkisizliği olduğunu vurguladı.