Gerilla Korkmaz: Heval Egîd eylemiyle ordumuza öncülük etti

HPG gerillası Şervan Korkmaz, 15 Ağustos Hamlesinde ilk kurşunu sıkan PKK’nin büyük komutanı Egîd’i (Mahsum Korkmaz) anlatarak “Heval Egîd eylemiyle ordumuza öncülük etti” dedi.

15 AĞUSTOS

Kurdistan özgürlük savaşçıları intikam duygusuyla savaş sürecine katılıyor, şuan Kurdistan dağlarında her anı tarihe geçecek bir direniş yaşanıyor. Ağır bedeller ödeyen fedai savaşçılar komutan Egîd’in başlattığı mücadeleyi 40 yıldır sürdürüyor. Türk devletinin saldırılarına karşı tarihi direnişte yer alan savaşçılardan Şervan Korkmaz, 15 Ağustos Hamlesini başlatan komutan Egîd’den nasıl etkilendiğini anlattı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, zindan direnişçilerinin, Kürt halkını ve mevzilerde mücadele eden savaşçıların Diriliş Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan gerilla Şervan Korkmaz, “Mücadeleye katıldıktan sonra heval Egîd’in soyadını aldım. Çünkü arkadaşlar heval Egîd’den bahsettiklerinde çok etkilenmiştim. Onun savaşa katılımı ve yaşamı hakkında çok düşündüm. Heval Mazlum Doğan’ı tanıdıktan sonra katılım kararı alıyor. Heval Egîd sıktığı ilk kurşunla savaşın düzeyini belirledi, ordumuza öncülük etti. Bizler de bu temelde mücadele ediyor ve büyük komutanımız Egîd ile Zilan’ın yolundan ilerliyoruz. Heval Egîd gibi bir savaşçı olmak istediğim için onun soyadını aldım. Ben de heval Egîd gibi bir savaş komutanı olmak istiyorum.

Heval Egîd’in günlüğünü okuduğumda onu daha iyi tanıdım ve bu vesile ile partiye olan bağlılığım daha da arttı. Botan’da yaptığı eylemler, toplantıdaki değerlendirmeleri beni çok etkiledi. Heval Egîd günlüğünde tüm anılarını, yaşadığı deneyimleri anlatıyor. Günlüğü okudukça heval Egîd’i daha çok sevmeye başladım. Yeni katılım sağlayan arkadaşlar genellikle şehit yoldaşlarını yazıkdıkalrı günlüklerinden tanır ve onların tecrübelerini esas alırlar. Kurdistan özgürlük gerillaları olarak bizler de şehit yoldaşlarımızın izinden gidiyor ve onları örnek alıyoruz. Son nefesimize kadar heval Egîd ve Zilan’ın izinden gideceğiz ve mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Sözümüz ve amacımız işgalcileri bu kursal topraklardan atmak. Düşmanı Kurdistan’dan çıkarana kadar mücadelemiz sürecektir. Bu temelde Rêber Apo’ya ve düşmana karşı mevzilerde direnen yoldaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.