GÖRÜNTÜLÜ

Gerilladan 15 Ağustos kutlaması

Medya Savunma Alanları’nda gerillalar 40’ıncı yıldönümünde 15 Ağustos Atılımı’nı kutladı.

15 AĞUSTOS KUTLAMA

Medya Savunma Alanları'ndaki 15 Ağustos kutlaması törenle başladı.  

Atılımın önemine ilişkin gerilla komutanlarından Egîd Reşît yaptığı konuşmada, efsanevi komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) şahsında tüm şehitleri andı ve 15 Ağustos Atılımı’nı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, gerillalar ve Kürt halkına kutladı. 

15 Ağustos Atılımı’nın zafer yolunun gerilladan geçtiğini gösterdiğini kaydeden Egîd Reşît, “15 Ağustos ruhu, intikam ruhudur. Biz Kurdistan özgürlük gerillaları olarak, hiçbir zaman şehitlerin kanını yerde bırakmayacağız. 15 Ağustos ruhu, Dersim, Koçgirî, Agirî ve Zîlan Deresi’nin intikam ruhudur. Şîkak, Helepçe, Şengal ve Barzan’ın intikam ruhudur. Binlerce yılın intikam ruhudur” dedi. 

Fedai eylemler gerçekleştiren gerillalarını anan Egîd Reşît, “Biz Önder Apo ve Kurdistan şehitlerine ve Kürt halkına söz veriyoruz; Kurdistan özgürlük gerillaları Önder Apo ve Kurdistan’ın özgürlüğünü sağlayacak” vurgusunda bulundu. 

Konuşma ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlere bağlılık sloganları atan gerillalar, tek tek selamlaştı ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya durdu. Kutlamanın görüntüleri Gerilla TV’de yayınlandı.