Goran eski milletvekili: Tecrit sürerse savaş büyür!

Goran Hareketi eski milletvekillerinden Nuri, Öcalan'a dönük tecride sert tepki göstererek, tecridin savaşı derinleştireceği uyarısında bulundu. Kürtlerin tasfiye edilemeyeceğine dikkati çeken Nuri, tüm Kürtleri Öcalan'ı sahiplenmeye çağırdı.

Goran Hareketi eski milletvekillerinden Abdullah Mele Nuri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ilişkin ANF'ye konuştu...

Nuri, "Tecrit ile Öcalan ve Kürt halkının özgür iradesi teslim alınmak isteniyor" diyerek, Kürtleri uluslararası komplo sürecinde olduğu gibi Öcalan’ı sahiplenmeye çağırdı. 

Uluslararası güçlerin tecrit karşısındaki sessizliğini eleştiren Nuri, sessizliğin kaynağı olarak ise Türk devletiyle olan çıkar ilişkisini işaret etti.

Öcalan’a karşı mevcut durumda uluslararası bir suç işlendiğine dikkati çeken Nuri, tecrit ile Öcalan ve Kürt hareketinin tasfiye edilemeyeceğini kaydetti. 

'ÖCALAN'I TESLİM ALAMADILAR'

Nuri, şunları dile getirdi: "17 yıl geçmesine rağmen Öcalan’ı teslim almayı başaramadılar, bundan sonra da başaramazlar. Teslim almak için uğraşırlarken, Erdoğan’ın Kürt sorununu çözmek istediğini dillendirdiler. Oysa bu söylemler gerçeklerden uzak, tamamıyla manipülasyondan amaçlıdır. Komplo sürecinde Kürt halkı nasıl Öcalan’ı sahiplendiyse, tecride karşı da aynı şekilde sahiplenecektir. Eylemler giderek büyüyecek ve genişleyecektir."
Tecridin devam etmesi durumunda savaşın daha da büyüyerek geniş alanlara yayılacağını ifade eden Nuri, "Kürt halkının direniş iradesi, azmi her geçen gün daha da gelişiyor. Bunun savaşa yansıması da olacaktır. Gidişat daha büyük bir savaşın gelişeceğini gösteriyor. Bunun sebebi de Türk hükümeti ve devletidir" diye belirtti.

Öcalan’ın gücünü meşru davasından ve Kürt halkının büyük sahiplenme gücünden aldığına vurgu yapan Nuri, şöyle devam etti: "Bu gerçeklik karşısında hukuktan, adaletten söz eden güçlerin yaşananlar karşısındaki sessizliği kabul edilecek bir durum değildir. Çünkü bu güçler yaşananlardan birebir sorumludurlar. Ancak unutmamalıyız; Kürdistan'ın dört parçasında yaşanan tüm katliamlarda, enfallerde, kimyasal soykırımlarda bu küresel güçler Kürdistan'ı işgal eden devletlere yardım ettiler. Ancak bu bir süreçtir. Bunu bilmek gerekir. Eğer mücadele güçlü geliştirilirse sonuçta Öcalan’ın özgürlüğü de Kürt halkının özgürlüğü de gerçekleşecektir."

'TECRİDE SESSİZ KALANLAR ÇIKARCIDIR'

Goran Hareketi eski milletvekillerinden Abdullah Mele Nuri, tecride bazı Kürt siyasi güçlerinin sessiz kalışını da eleştirerek, son olarak şunları söyledi: "Kürdistan’daki bazı güçlerin bu işgalci, sömürgeci güçlerle siyasi, ekonomik birtakım çıkar ortaklıkları var. Onun için, bu yapılanlara ses çıkarmıyorlar. Ama unutmamak gerekir ki, bu yurtseverliğin ve ahlaki olmanın bir gereğidir. Unutmamak gerekir ki, susmak yapılanları onaylamaktır, ortak olmaktır.
Ancak siyasi güçler, çıkar ilişkilerinde olanlar sessiz kalsalar da Kürt halkı ile Öcalan arasında büyük bir bağ var. O açıdan Kürt halkı mücadelesini daha da büyütmeli. Ve ben inanıyorum ki, bu sahiplenme ve mücadele daha gelişecek ve sonuçta özgür olacak olan Öcalan ve Kürt halkıdır.”